Logo De Belofte

HULSHORST - De twee straatcoaches die in Beuningen een eind maakten aan overlast door hangjongeren, blijven tot zeker 2021 hun werk doen. Dat is tenminste het plan van het gemeentebestuur.

De straatcoaches werden begin 2018 ingezet voor de begeleiding van jongeren die overlast veroorzaakten. Een groep Beuningse jongeren hing in de avonden en weekenden rond op straat. Er was sprake van vernielingen, het afsteken van vuurwerk en van klachten van inwoners.Vanaf het najaar van 2018 had de inzet van de straatcoaches een positief effect.

De overlastgevende groep is in beeld. Om te zorgen dat dit zo blijft en de vernielingen verder afnemen, is voortzetting van het straatcoachwerk nodig, schrijft verantwoordelijk wethouder Pim van Teffelen.

Mentorfunctie

Volgens de wethouder spreken de straatcoaches de taal van de straat en komen ze ook in contact met 'spookjongeren': mensen van 18 tot 27 jaar die niet staan ingeschreven in Beuningen, maar wel in de gemeente wonen.

De coaches hebben ook een mentorfunctie, bijvoorbeeld bij het geven van informatie en advies en het verwijzen naar andere organisaties. 'De jongeren zouden dit zonder begeleiding van de straatcoach niet zelf oppakken', aldus wethouder van Teffelen.

Uitbreiding

In 2020 en 2021 willen de straatcoaches ook de samenwerking met externe partijen uitbreiden, zoals omwonenden van plekken waar jeugd samenkomt, sportscholen, cafetaria’s, beheerders van wijkcentra en organisaties zoals Iriszorg of scholen. Zij gaan zich ook richten op de kernen Ewijk, Winssen en Weurt.

Door: Karel de Jong

Het laatste nieuws uit Beuningen

  • "Uitwisseling boa's alleen in incidentele gevallen"

    28 september 2021
    REGIO - De regionale samenwerking van boa's die zo'n twee maanden geleden is ingezet, leidt niet tot een soort pool van boa's in Tweestromenland. Dat zei burgemeester Daphne Bergman van Beuningen onlangs op vragen vanuit de Beuningse gemeenteraad.
  • Nog dit jaar zelfbewoningsplicht en anti-speculatie in Beuningen

    27 september 2021
    BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil nog dit jaar verbeteringen aanbrengen op de woningmarkt. Drie weken geleden verklaarde het college van B&W dat men volgend voorjaar met een voorstel zou komen voor de invoering van zelfbewoningsplicht op de woningmarkt, evenals een anti-speculatie beding. Nu heeft de gemeenteraad besloten om beide maatregelen dit jaar nog in te voeren.
  • Jos Swartjes opnieuw lijsttrekker SP Beuningen

    07 september 2021
    BEUNINGEN - Jos Swartjes is unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de Socialistische Partij in Beuningen, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat heeft de SP bekendgemaakt.
  • College B&W Beuningen wil nieuwe opzet verkiezingsborden

    31 augustus 2021
    BEUNINGEN - In Beuningen worden de verkiezingsborden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar waarschijnlijk aangepast. Op verzoek vanuit de gemeenteraad wil het Beuningse college van burgemeester en wethouders dat de verkiezingsborden een meer professionele uitstraling krijgen.
  • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

    03 augustus 2021
    BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend