Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Winterswijks Belang (WB) heeft de actie 'Handen af van het SKB' een vervolg gegeven met een pagina in het weekblad Achterhoek Nieuws. Die kunnen lezers uitgeknipt als poster op het raam plakken. Fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat hoopt dat mensen er tevens een foto van maken en die plaatsen op Facebook.

Op Facebookpagina 'Handen af van het SKB' staat de poster zonder logo van WB, zodat die ook zonder politieke kleur kan worden uitgeprint en opgehangen. Zo twitterde Will de Graaff, voormalig raadslid van het CDA in Winterswijk, dat hij liever had gezien dat de paginagrote poster in het weekblad door de 'gezamenlijke politieke partijen' was geplaatst en hij geen WB-poster voor het raam zal plakken.

Dat leverde weer een reactie op van Loes ten Dolle, fractievoorzitter van D66. 'Hij is van de site te printen zonder logo. Hoe moeilijk is het, dit gaat boven de partijen uit', stelt zij.

De posteractie komt inmiddels op gang. Zo is het gemeentekantoor in Winterswijk volgehangen met de 'Handen af'-poster. 

Petitie

Op de Facebookpagina 'Handen af van het SKB' wordt gelinkt naar de petitie van Jonge Democraten (van D66). Die petitie was op woensdagmorgen al duizenden keren ondertekend.

De petitie is het gevolg van het voornemen van Santiz, het overkoepelende bestuur van de twee Achterhoekse ziekenhuizen, om de afdeling verloskunde en de kinderafdeling van het SKB op termijn over te hevelen van het Winterswijkse SKB naar het Slingeland in Doetinchem.

Het CDA in Winterswijk wil maandag tijdens de Achterhoek Raad een motie indienen voor behoud van twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek. Overigens maakt Chrit van Ewijk, bestuurder van Santiz, deel uit van de Achterhoek Board. Daarin zitten vertegenwoordigers van de overheid, het onderwijs en ondernemers uit de Achterhoek. 

Zie ook:

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend