Logo De Belofte

WIJCHEN - Bewoners van de Kasteellaan in Wijchen kunnen eindelijk in hun handen wrijven. De vier Amerikaanse eiken die voor de deur staan, worden gekapt. De bomen zorgen voor te veel overlast, wat al jarenlang frustraties met zich meebrengt.

door Thomas Overdijk

‘Je goten zitten dicht, takken vallen op straat en je kan je auto niet buiten laten staan, omdat de eikels putten in je motorkap slaan’, vertelt één van de buurtbewoners die aan de bel trok bij Wijchen. ‘De gemeente heeft de eiken tot in de hemel laten groeien, maar niet goed genoeg bijgehouden.’

Bewoners van de Kasteellaan hebben al meerdere malen om verandering gevraagd. ‘Ieder jaar komt de vraag naar voren om de bomen te kappen en te vervangen voor nieuwe bomen. Voor de bewoners is de maat vol’, aldus de gemeente. Maar het vervangen van alle oude bomen met nieuwe, is tot grote teleurstelling van de buurt nog niet helemaal zeker.

'Meer gesloopt dan teruggeplaatst'

De eiken herplanten, is namelijk geen makkelijke opgave. Onder de stoep van Kasteellaan liggen veel kabels en leidingen waardoor er weinig ruimte is. Daardoor is het niet zeker of er vier soortgelijke bomen terugkomen.

‘Dat zorgt voor een dubbel gevoel’, stelt de buurtbewoner. ‘Door de jaren heen zijn er vanwege een gebrek aan ruimte al veel bomen verdwenen. Er is meer gesloopt dan teruggeplaatst. Wij willen het groen niet helemaal zien verdwijnen.’

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Hoogste rechter: géén supermarkt op voormalige Intratuin-locatie Twello

  28 februari 2020
  TWELLO - Er komt definitief geen supermarkt in het voormalige pand van de Intratuin in Twello. Dat heeft de Raad van State bepaald. Die oordeelt dat het college terecht weigert een vergunning te verlenen voor de supermarkt.
 • Politiek wil niet opdraaien voor bodemverontreiniging Arnhem

  28 februari 2020
  ARNHEM - Mocht de bodem bij het Arnhemse Stadsblokken-Meinerswijk inderdaad verontreinigd zijn, dan moet de gemeente niet opdraaien voor de kosten. Dat vinden de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA.
 • Hoe Lingewaard miljoenen verloor door geklungel met vervuilde grond

  28 februari 2020
  ANGEREN - Een lap aan vervuilde grond. Een ondernemer die er miljoenen euro’s voor kreeg. En een burgemeester die de deal persoonlijk afhandelde. Wat ging er mis in Lingewaard? Omroep Gelderland vroeg vertrouwelijke documenten op met een Wob-verzoek en maakte deze reconstructie.
 • Zutphen zoekt miljoenen voor 'verkabeling'

  27 februari 2020
  ZUTPHEN - Zutphen heeft In ieder geval 3,5 miljoen nodig om de hoogspanningslijnen die nu nog boven een deel van de stad hangen ondergronds te maken. Geld dat de gemeente niet heeft, en dus wil het gemeentebestuur nogmaals aankloppen bij de provincie.
 • Nieuw schoolterrein Over Betuwe College is groener dan ooit

  27 februari 2020
  ELST - Samen met leerlingen, hun leraren en omwonenden stelde de gemeente een voorlopig ontwerp op van het gebied rondom het nieuwe Over Betuwe College. Met outdoor fitnessapparatuur, een amandelboomgaard en ruimte voor biologielessen in de buitenlucht is de middelbare school groener dan ooit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend