Logo De Belofte

DIDAM - Lijst Groot Montferland mist informatie na het bekijken van de 12.000 documenten over het NK Wielrennen 2017 in Montferland. Volgens fractievoorzitter Henk Groote is hij nog niet klaar met het onderzoek naar het sportieve evenement, wat leidde tot een strop van vier ton voor de gemeente.

'Samen met mijn fractiegenoten heb ik meerdere keren de digitale stukken bekeken en dat heeft geleid tot een aantal aanvullende vragen', zei Groote maandagavond tijdens de raadsvergadering. De fractievoorzitter vindt dat niet alle vragen voldoende zijn beantwoord, omdat volgens Groote niet alle informatie door het college is verstrekt.

Documenten niet meer beschikbaar of vernietigd

Van 1 augustus tot 1 oktober waren de 12.000 documenten vertrouwelijk te bekijken op het gemeentehuis in Didam. Burgemeester Peter de Baat geeft aan dat door technische redenen sommige documenten niet meer beschikbaar zijn of zijn vernietigd, maar dat een aantal documenten waarnaar wordt gevraagd ook geen deel uit maken van de voorbereiding, organisatie en afhandeling van het evenement. Hij spreekt van een 'maximale inspanning om de beschikbare documenten te verstrekken'.

De Baat betreurt dat sommige documenten er niet meer zijn. 'Informatie die er niet meer is, kunnen we ook niet meer boven tafel halen. Wij begrijpen dat u inhoudelijk nog met enkele vragen zit en daarom willen we deze alsnog inhoudelijk zo goed mogelijk beantwoorden', aldus De Baat.

Steun van PvdA

Ook Groote betreurt dat sommige documenten niet meer zijn te bekijken: 'Ik hoop dat u mij de benodigde informatie nog kan aanleveren, zodat wij verder kunnen.' Hij werd maandagavond gesteund door de PvdA die ook oproept om alle informatie op tafel te krijgen. Het college heeft toegezegd om te kijken of er alsnog meer informatie met de raad kan worden gedeeld.

 

 

Door: Mediapartner REGIO8, Davie Klein Gunnewiek

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend