Logo De Belofte

GROENLO - Sportpark Het Wilgenpark in Groenlo, de thuishaven van voetbalvereniging Grolse Boys, wordt een grote visvijver die de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) wil gebruiken voor wedstrijden. In de gracht in Groenlo wordt dan alleen nog recreatief gevist.

Nu de fusie tussen Grolse Boys en SV Grol een feit is en de nieuwe fusieclub SV Grol op Sportpark Den Elshof blijft voetballen, komen de twee velden en kantine met kleedkamers van Grolse Boys aan de Beltrumseweg vrij.

De gemeente Oost Gelre betaalt 170.000 euro om de velden aan te kopen en SV Grol wordt 150.000 euro rijker, als compensatie voor de jaarlijkse subsidie van 15.000 euro aan Grolse Boys.

Blauwalg

De twee voetbalvelden worden afgegraven en de vrijkomende zandgrond wordt gebruikt om de gracht in Groenlo minder diep te maken, waardoor er mogelijk minder kans is op blauwalg.

De Grolse gracht kampt al jaren met het probleem van blauwalg. 'Hopelijk wordt het probleem hierdoor minder, alle beetjes helpen', zegt wethouder Karel Bonsen. 'Er komt ook minder vis in de gracht, dat helpt ook bij het tegengaan van blauwalg.'

Bemonsterd

Maar, is de grond van Het Wilgenpark wel schoon? Krijgt Oost Gelre niet hetzelfde probleem als Winterswijk met het dumpen van vervuilde grond in de Kleiput? Bonsen: 'Nee, de grond is bemonsterd, er is geen probleem met verontreiniging. Overigens wordt het door het waterschap geregeld.'

Behalve de visvijver wordt er ook nog een ecologische verbindingszone aangelegd op het voormalige sportpark. De kantine en de kleedkamers blijven staan. Die worden al deels gebruikt door de hengelsportvereniging. Naast Het Wilgenpark stroomt de Groenlosche Slinge. 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend