Logo De Belofte

ARNHEM - 'Ik had de ophef beter moeten inschatten', zegt wethouder Roeland van der Zee. 'Dat was fout.' Hij reageerde hiermee op vragen over het niet tekenen van een brief namens de regio die de minister vroeg de snelheid op snelwegen terug te brengen naar 100 kilometer per uur.

Deze oproep was bedoeld om de bouw in de regio weer op gang te brengen. Toen afgelopen week bleek dat VVD'er Van der Zee deze brief niet heeft getekend, viel vrijwel de voltallige gemeenteraad over hem heen. En was reden voor SP, D66, GroenLinks en PvdA om vragen te stellen.

Zie ook: Arnhemse VVD-wethouder tekent niet voor 'rotmaatregel'

Toen Van der Zee de brief kreeg had hij daar nog opmerkingen bij en wilde niet tekenen, liet hij woensdagavond weten. Hij was in de veronderstelling dat hij nog tijd had om de brief vervolgens in het Arnhemse college te bespreken. 'Tot mijn verbazing ontving ik toen het bericht dat de brief naar de minister was verstuurd.'

'Niet bedoeld als statement'

Wel is een meerderheid van het stadsbestuur het volgens Van der Zee met de inhoud van de brief eens. En had deze namens Arnhem ondertekend moeten worden. Hij benadrukt dat het niet tekenen van de brief 'niet bedoeld was als statement'. 'Maar ik had deze moeten voorleggen aan het college.'

Van der Zee belooft in het volgende overleg met zijn collega-wethouders uit de regio kenbaar te maken dat Arnhem wel achter de inhoud van de brief staat.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
 • Nieuwe attracties in Ede centrum als oplossing tegen leegstand

  31 maart 2020
  EDE - De leegstand in het centrum van Ede wordt aangepakt. Er komt een sportschool, een hip wereldrestaurant en misschien ook wel een grote paintball-attractie. Dat meldt Vandenbrink Onroerend Goed, eigenaar van een groot complex aan de Achterdoelen.
 • Wethouder weigert stukken voor onderzoek: 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden'

  29 maart 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wethouder financiën Ronald Paping weigert stukken aan te leveren voor onderzoek, laat rekenkamervoorzitter Arie Teeuw weten. Die wil daarmee de kwaliteit van de jaarstukken vaststellen. 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden', zegt oud-voorzitter Piet van Dijk daarover.
 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend