Logo De Belofte

EST - De gemeenteraad van West Betuwe kreeg dinsdagavond een petitie met ruim 300 handtekeningen aangeboden van bewoners van Est. De initiatiefnemers willen meer woningbouw in het dorp met een kleine 600 inwoners. De laatste jaren wordt er niet of nauwelijks nog gebouwd.

door Ton Arbouw

Ook werd er een maquette aangeboden die was gemaakt door kinderen uit Est. Er zijn meer kernen die de gemeente aansporen om met plannen te komen. Zo kwam eerder de dorpsraad van Buurmalsen met een voorstel om op de plek van een oude school huizen te gaan bouwen.

Wethouder Jacoline Hartman is bezig een woonbehoefte onderzoek op te zetten voor de regio. Het ligt volgens haar nu in de planning dat dit onderzoek februari volgend jaar gaat plaatsvinden. Ze heeft de gegevens van het onderzoek nodig om beter naar behoefte te kunnen bouwen. Voor de zomer wil ze een woonvisie voor de gemeente hebben liggen.

Uitgesproken wens

Bouwen in de kleine kernen was voor veel partijen een uitgesproken wens in de verkiezingsstrijd vorig jaar. Hartman is aangenomen om die klus te klaren. 'Ik wil een stip op de horizon met die woonvisie' laat ze Omroep Gelderland weten. Ze is daarnaast ook afhankelijk van de provincie, die met de ontwikkeling van nieuw beleid bezig is als het om woningbouw gaat.

Daarnaast moet voor een goede uitvoering van de plannen ook duidelijkheid uit Den Haag komen over het stikstofbeleid.

Het laatste nieuws uit West Betuwe

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend