Logo De Belofte

EST - De gemeenteraad van West Betuwe kreeg dinsdagavond een petitie met ruim 300 handtekeningen aangeboden van bewoners van Est. De initiatiefnemers willen meer woningbouw in het dorp met een kleine 600 inwoners. De laatste jaren wordt er niet of nauwelijks nog gebouwd.

door Ton Arbouw

Ook werd er een maquette aangeboden die was gemaakt door kinderen uit Est. Er zijn meer kernen die de gemeente aansporen om met plannen te komen. Zo kwam eerder de dorpsraad van Buurmalsen met een voorstel om op de plek van een oude school huizen te gaan bouwen.

Wethouder Jacoline Hartman is bezig een woonbehoefte onderzoek op te zetten voor de regio. Het ligt volgens haar nu in de planning dat dit onderzoek februari volgend jaar gaat plaatsvinden. Ze heeft de gegevens van het onderzoek nodig om beter naar behoefte te kunnen bouwen. Voor de zomer wil ze een woonvisie voor de gemeente hebben liggen.

Uitgesproken wens

Bouwen in de kleine kernen was voor veel partijen een uitgesproken wens in de verkiezingsstrijd vorig jaar. Hartman is aangenomen om die klus te klaren. 'Ik wil een stip op de horizon met die woonvisie' laat ze Omroep Gelderland weten. Ze is daarnaast ook afhankelijk van de provincie, die met de ontwikkeling van nieuw beleid bezig is als het om woningbouw gaat.

Daarnaast moet voor een goede uitvoering van de plannen ook duidelijkheid uit Den Haag komen over het stikstofbeleid.

Het laatste nieuws uit West Betuwe

 • Inwoners kleine dorpen willen ondergrondse afvalcontainers niet gebruiken

  19 december 2019
  GELDERMALSEN - De belangstelling om ondergrondse containers voor restafval te gebruiken in kleine dorpen in Rivierenland is dermate klein, dat de geplaatste containers vooralsnog niet gebruikt gaan worden. Dat heeft afvalinzamelaar Avri bekendgemaakt.
 • Dorpen West Betuwe willen meer woningen

  04 december 2019
  BUURMALSEN - De dorpen in de gemeente West Betuwe willen de woningbouw in de eigen kern met lokale initiatieven vooruithelpen. Zo komt de dorpsraad van Buurmalsen met een eigen onderzoek naar de woningbehoefte in het dorp.
 • Wantrouwen over kosten verbouwing gemeentehuis

  28 november 2019
  GELDERMALSEN - Gemeenteraadsleden van West Betuwe waren donderdagavond kritisch over de geraamde kosten voor de toekomstige verbouwing van het gemeentehuis in Geldermalsen. De verbouwing en uitbreiding is nodig na de fusie tot de nieuwe gemeente West Betuwe.
 • Meer dan helft inwoners Est zet handtekening voor meer woningen

  26 november 2019
  EST - De gemeenteraad van West Betuwe kreeg dinsdagavond een petitie met ruim 300 handtekeningen aangeboden van bewoners van Est. De initiatiefnemers willen meer woningbouw in het dorp met een kleine 600 inwoners. De laatste jaren wordt er niet of nauwelijks nog gebouwd.
 • West Betuwe bijna 14 miljoen euro rijker na verkoop Eneco

  25 november 2019
  GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe heeft duizenden Eneco-aandelen die nu 13,9 miljoen euro waard zijn. Het Japanse bedrijf Mitsubishi maakte maandag bekend energiegigant Eneco over te nemen voor 4,1 miljard euro, waardoor de waarde van de aandelen een stuk hoger uitvalt dan verwacht.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend