Logo De Belofte

EST - De gemeenteraad van West Betuwe kreeg dinsdagavond een petitie met ruim 300 handtekeningen aangeboden van bewoners van Est. De initiatiefnemers willen meer woningbouw in het dorp met een kleine 600 inwoners. De laatste jaren wordt er niet of nauwelijks nog gebouwd.

door Ton Arbouw

Ook werd er een maquette aangeboden die was gemaakt door kinderen uit Est. Er zijn meer kernen die de gemeente aansporen om met plannen te komen. Zo kwam eerder de dorpsraad van Buurmalsen met een voorstel om op de plek van een oude school huizen te gaan bouwen.

Wethouder Jacoline Hartman is bezig een woonbehoefte onderzoek op te zetten voor de regio. Het ligt volgens haar nu in de planning dat dit onderzoek februari volgend jaar gaat plaatsvinden. Ze heeft de gegevens van het onderzoek nodig om beter naar behoefte te kunnen bouwen. Voor de zomer wil ze een woonvisie voor de gemeente hebben liggen.

Uitgesproken wens

Bouwen in de kleine kernen was voor veel partijen een uitgesproken wens in de verkiezingsstrijd vorig jaar. Hartman is aangenomen om die klus te klaren. 'Ik wil een stip op de horizon met die woonvisie' laat ze Omroep Gelderland weten. Ze is daarnaast ook afhankelijk van de provincie, die met de ontwikkeling van nieuw beleid bezig is als het om woningbouw gaat.

Daarnaast moet voor een goede uitvoering van de plannen ook duidelijkheid uit Den Haag komen over het stikstofbeleid.

Het laatste nieuws uit West Betuwe

 • Grote zorgen in Waardenburg om verbreding snelweg A2

  08 september 2021
  WAARDENBURG - Als de snelweg A2 twee keer zo breed wordt, wat betekent dat dan voor de leefbaarheid in het dorp Waardenburg? Gemeenteraadsleden legden hun oren te luister bij inwoners die grote zorgen hebben over hun toekomst.
 • Bomen naar begraafplaats om gered te worden

  01 juni 2021
  GELDERMALSEN - Bij het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen staan, vanwege de komende verbouwing, zes katsurabomen in de weg. Daarom werden ze dinsdag verplaatst naar een begraafplaats om daar de verbouwing, als het goed is, te overleven.
 • Het woonwagenkamp zit bomvol, onderzoek naar nieuwe locaties

  11 mei 2021
  WAARDENBURG - De gemeente West Betuwe kijkt naar drie mogelijk nieuwe locaties voor woonwagens in Waardenburg en Tuil. Nu is woonwagenlocatie De Griend in Waardenburg overvol. Op deze plek is plaats voor zes woonwagens, maar er staan er een stuk meer.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Bijna heel Asperen tekent petitie over oude gemeentehuis

  30 juni 2020
  ASPEREN - Burgemeester Stoop van West Betuwe heeft dinsdag 1100 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Asperen. "Dat zijn alle inwoners", stelde de ChristenUnie vast. De inwoners willen dat het oude gemeentehuis in hun kern in de huidige staat behouden blijft. Het college wil het oude gemeentehuis verkopen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend