Logo De Belofte

WAGENINGEN - Wageningse ondernemers stellen eisen aan de verbouwing van de historische universiteitsaula in het centrum van de stad. Ze willen 'een rendabel initiatief' dat voor bedrijvigheid zorgt en waarbij Hotel De Wereld als boegbeeld van Wageningen behouden blijft.

Ook willen ondernemers meer grip op de plannen. Ze willen betrokken worden bij de uitwerking ervan. Dat schrijft ondernemersvereniging WOC in een brief aan het gemeentebestuur.

Bioscoop of debatcentrum?

De Wageningen Universiteit (WUR) doet de historische aula binnenkort van de hand. Ontwikkelaars willen er een bioscoop of debatcentrum van maken. 1 december wordt een keus gemaakt, daarna worden de plannen verder uitgewerkt.

Politieke roep om samenwerking

Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de Wageningse politiek is een roep om samenwerking bij uitwerken van die plannen. 

De gemeenteraad wil dat de WUR met inwoners van de stad en ondernemers samenwerkt, zodat de uiteindelijke plannen voor de nieuwe aula straks breed gedragen worden. Een motie met die strekking werd gisteravond raadsbreed aangenomen. 

Veel herinneringen

De aula aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen is een gebouw met veel herinneringen. Talloze studenten ontvingen hier door de jaren heen hun diploma's van de Wageningen Universiteit.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend