Logo De Belofte

DRUTEN - Een Drutense bruid wilde dinsdag trouwen in het bijzijn van haar doodzieke moeder. Daarom toverde de gemeente het hospice waar de vrouw op sterven lag tijdelijk om tot trouwzaal. Maar een dag voor het huwelijk kwam de moeder te overlijden.

door Thomas Overdijk

‘Dit hebben wij hier nog nooit meegemaakt’, reageert Harry Levelink, coördinator van hospice Bijna Thuis Maas & Waal. Hij was de eerste contactpersoon van de familie. Samen met het bruidspaar vroeg hij bij de gemeente toestemming voor de trouwerij.

‘We hebben er zo snel mogelijk werk van gemaakt. Met een klein groepje hebben we haar kamer ook nog een beetje proberen te versieren. Toen we alles voor elkaar hadden, zagen we dat moeder al heel snel achteruit ging.’

'Het went nooit'

Volgens Levelink was het de afgelopen week spannend of ze dinsdag zou halen. ‘Zelf zei ze tegen mij: ik weet niet of ik het wel haal. Het ging zo slecht. Daarom besloten we zondag om de bruiloft niet meer door te laten gaan.’ Maandagochtend, één dag voor de trouwpartij, kwam de moeder te overlijden in het bijzijn van haar dochter en schoonzoon.

Door het uitzonderlijke verzoek voor een bruiloft in het hospice heeft de hele lijdensweg van de vrouw veel indruk gemaakt op Levelink. ‘We zijn een hospice: mensen komen bij ons om te overlijden. Het lijkt alsof het de orde van de dag is, maar het went nooit’, benadrukt hij. ‘Als we de vraag ooit nog eens krijgen, gaan we meteen weer aan de slag. Onze gast is leidend. Zijn of haar wensen gaan altijd voor.'

Het laatste nieuws uit Druten

Overig verkiezingsnieuws

 • Duizend woningen in groen gebied, inwoners gruwelen ervan

  20 februari 2020
  MALDEN - Woningbouw zorgt voor ophef in Malden. Plannen om tot duizend woningen te realiseren zijn onderwerp van besluitvorming tijdens de raadsvergadering, donderdagavond. Veel inwoners maken zich grote zorgen dat de bouwdrift ten koste gaat van een groen gebied ten zuiden van Malden.
 • Opgerolde cocaïnewasserij zat verstopt in varkensschuur

  19 februari 2020
  VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Ambtenaren leren vriendelijker met vragen van burgers om te gaan

  19 februari 2020
  LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend