Logo De Belofte

WAGENINGEN - D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij.

Hulshof, bedrijfskundige van huis uit, is de beoogde opvolger van Dennis Gudden. Hij is op dit moment wethouder voor Economie, Groen en Financiën, maar vertrekt vanwege het werk van zijn vrouw drie maanden naar Nieuw-Zeeland. 

9 december 

Op 9 december stemt de gemeenteraad over het aanstellen van Hulshof. Bij een positief besluit start ze de dag erna als wethouder. Hulshof wil oog hebben voor wat mensen, bedrijven en organisaties nodig hebben. 'Minder regels, meer vertrouwen en meer maatwerk', stelt ze. 

Haar fractievoorzitterschap wordt tijdelijk overgenomen door Jan-Willem Lammers. Wie de definitieve D66-fractievoorzitter in Wageningen wordt, gaat de fractie nog bepalen.

Twee wissels 

Er zijn dit jaar twee wisselingen in het vijfkoppige gemeentebestuur van Wageningen. Begin deze maand werd Arie Willem Bijl, oud-PvdA-wethouder in Almere, al voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Anne Janssen. Zij gaat binnenkort met zwangerschapsverlof.

Lees ook:

 

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Dit is de jongste wethouder in Ede ooit

  29 mei 2020
  EDE - De gemeenteraad van Ede heeft Jan Pieter van der Schans benoemd als nieuwe wethouder. De 28-jarige wordt voor zover bekend de jongste wethouder in Gelderland op dit moment.
 • Nieuw Slingeland Ziekenhuis 'bijna dubbel zo duur'

  28 mei 2020
  DOETINCHEM - Het beoogde, nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaat geen 155 miljoen euro kosten maar bijna het dubbele. Dat betoogde de Stichting Behoud SKB donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Winterswijk.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend