Logo De Belofte

WAGENINGEN - D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij.

Hulshof, bedrijfskundige van huis uit, is de beoogde opvolger van Dennis Gudden. Hij is op dit moment wethouder voor Economie, Groen en Financiën, maar vertrekt vanwege het werk van zijn vrouw drie maanden naar Nieuw-Zeeland. 

9 december 

Op 9 december stemt de gemeenteraad over het aanstellen van Hulshof. Bij een positief besluit start ze de dag erna als wethouder. Hulshof wil oog hebben voor wat mensen, bedrijven en organisaties nodig hebben. 'Minder regels, meer vertrouwen en meer maatwerk', stelt ze. 

Haar fractievoorzitterschap wordt tijdelijk overgenomen door Jan-Willem Lammers. Wie de definitieve D66-fractievoorzitter in Wageningen wordt, gaat de fractie nog bepalen.

Twee wissels 

Er zijn dit jaar twee wisselingen in het vijfkoppige gemeentebestuur van Wageningen. Begin deze maand werd Arie Willem Bijl, oud-PvdA-wethouder in Almere, al voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Anne Janssen. Zij gaat binnenkort met zwangerschapsverlof.

Lees ook:

 

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Valkenburg

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend