Logo De Belofte

BORCULO - Sportverenigingen in de gemeente Berkelland kunnen de hulp in roepen van een coach. Die coach kan helpen om de club toekomstbestendig te maken door te kijken naar een nieuw sportaanbod voor kwetsbare inwoners. De gemeente Berkelland trekt hier 110.000 euro voor uit.

Veel sportverenigingen kampen met een teruglopend ledenaantal. Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning aan een grote groep inwoners. Om de zorgkosten in de toekomst mogelijk te verlagen hoopt de gemeente dat een clubkadercoach hierin kan helpen. Zo kunnen mogelijk meer inwoners sporten en werken aan een gezonde leefstijl.

De coach moet de verenigingen helpen een sportaanbod te ontwikkelingen voor deze kwetsbare groepen inwoners. Uiteindelijk kan dit de verenigingen dan weer helpen om genoeg leden te krijgen zodat de vereniging kan blijven bestaan.

Win-win-situatie

'Kwetsbare inwoners kunnen dichtbij huis werken aan een gezonde leefstijl, passend bij wie ze zijn en wat ze kunnen. Door deze insteek denken wij als gemeente tegelijk dat er minder vaak een beroep wordt gedaan op dure maatwerkvoorzieningen. Van de inzet van de clubkadercoach profiteren we dus allemaal!' aldus wethouder Marijke van Haaren.

De inzet van de clubkadercoach wordt volgens de gemeente in Nederland gezien als de mogelijke verenigingsondersteuning van de toekomst. Via het NOC*NSF lopen er op dit moment in een aantal gemeenten al pilots.

Zie ook: 'Ik was zo intens vermoeid en dat is nu een stuk minder', Achterhoekers moeten net als Lucy gezonder gaan leven

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend