Logo De Belofte

HENGELO - Aardgasvrij, energiezuinig en slimme technische snufjes. Huizen en woonwijken zien er in de toekomst mogelijk heel anders uit door de veranderingen die op de agenda staan. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Wijk van de Toekomst laat inwoners van Gelderland zien hoe zo'n wijk eruit gaat zien. De komende dagen staat in de hal van het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo een informatiehuis.

In het huisje wordt een film vertoond op acht beeldschermen. De film laat het leven van wijkbewoners van de wijk Hengstdal in Nijmegen zien. Zij zijn inmiddels bezig om van het aardgas af te stappen en ze delen in de film hun ideeën en zorgen. 

De 'Wijk van de Toekomst', zoals het project heet, is een programma van het Gelders Energieakkoord. Hoe ziet de wijk van de toekomst eruit? Dat is de vraag. Maar het moeten wel wijken zijn waar mensen prettig, veilig en aardgasvrij kunnen wonen voor een betaalbare prijs. Ook moeten zij kunnen leven zonder wateroverlast en hittestress.

In Gelderland zijn al zo’n twintig wijken aan dat slag met de toekomst. Dat betekent dat de eerste dilemma’s naar voren komen en dat er creatieve oplossingen gevonden worden. Op 21 november is er in Hengelo een bijeenkomst over dit onderwerp. 

 

 

 

 

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend