Logo De Belofte

GELDERMALSEN - De plaatsing van ondergrondse containers voor plastic verpakkingen in de centra van Tiel, Culemborg en Zaltbommel heeft vertraging opgelopen. De beoogde perscontainers zijn niet op tijd geleverd. Inwoners kunnen nu langer gebruikmaken van de speciale zakken die aan huis opgehaald worden.

Sinds juni brengen de meeste inwoners van het Rivierenland hun restafval naar een ondergrondse container. Het plastic wordt in de kliko aan huis opgehaald. Alleen bij flats en appartementengebouwen in de stadscentra worden nog de speciale zakken voor plastic, drankkartons en sinds kort ook blik gebruikt. Dit geeft een rommelig beeld en leidt tot zwerfafval.

Afvalverwerker Avri zou daarom vorige week perscontainers in gebruik nemen waar inwoners van de stadscentra hun plasticzakken in kwijt kunnen. Deze week zijn de inwoners geïnformeerd dat het niet gelukt is dit op tijd gereed te krijgen. De gewenste perscontainers zijn niet op tijd geleverd en op sommige plekken zijn verkeerde containers geplaatst.

'Geen nieuwe datum'

Avri gaat nu tijdelijk andere containers plaatsen die later vervangen worden door de perscontainers. In de brief die naar de inwoners is gestuurd, is nu bewust geen datum genoemd wanneer het ingaat. 'We willen niet weer een datum noemen en dat er dan onverwacht iets tussenkomt', zegt een woordvoerder. 'Pas zodra alles erin zit en het doet, gaan we het communiceren. De verwachting is wel dat het systeem nog deze maand operationeel is.'

Tot die tijd worden de speciale zakken in de centra nog opgehaald. Hier was sowieso een overlappingsperiode voor ingepland. Bewoners van flats en appartementengebouwen blijven gebruikmaken van de plasticzakken.

Door: Menno Provoost

Het laatste nieuws uit West Betuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Gevaarlijke' bloembollen doorn in het oog van dorpelingen

  25 september 2020
  WENUM-WIESEL - Op een stuk land aan de Kopermolenweg in Wenum-Wiesel worden op grote schaal gladiolen gekweekt. Terwijl de vergunning daarvoor nog niet rond is. Dorpelingen willen dat de teelt wordt gestaakt, omdat die gevaarlijk zou zijn voor de omliggende natuur.
 • Geen vervoersverbod op lachgas in Apeldoorn

  24 september 2020
  APELDOORN - Lachgas mag voorlopig gewoon vervoerd blijven worden in Apeldoorn. Het college wilde dit verbieden, maar dat blijkt juridisch nog onmogelijk. Wat wel mogelijk wordt, is tijdelijk cameratoezicht op 'onveilige' plekken.
 • Culemborg heeft de begroting sluitend

  24 september 2020
  CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft een sluitende begroting voor het komende jaar. Dat is opmerkelijk, want de stad stond een paar maanden geleden voor een forse bezuiniging.
 • Renkum moet 'nu bloeden' om problemen op te lossen

  24 september 2020
  RENKUM - Inwoners van de gemeente Renkum moeten 'nu bloeden' om de financiële problemen op te lossen. Dat stelt fractievoorzitter Wouter Hoge (VVD) in een overleg met alle raadsfracties over de bestuurscrisis in de gemeente. Hij doelt daarmee op de 'forse belastingverhogingen' die in zijn ogen onvermijdelijk zijn om uit de malaise te komen.
 • Marktlieden kritisch over horecaplan Wijchen: ‘Hier zitten we niet op te wachten'

  24 september 2020
  WIJCHEN - Plannen om een overdekt coronaterras op het Wijchense marktplein neer te zetten, zorgen voor kritiek van de kooplieden die er elke donderdag hun waar verkopen. Volgens de verkopers is er weinig ruimte voor zo’n opstelling.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend