Logo De Belofte

KESTEREN - De bekende uitspraak van president Trump van de Verenigde Staten om meer aandacht op de kwaliteiten van het eigen land, mag ook wel voor Neder-Betuwe gelden. Dat vindt de plaatselijke SGP. 'We hebben zoveel mooie bedrijven en enthousiaste ondernemers in onze gemeente', zegt fractievoorzitter Dik Waasdorp.

'Maar voor zonnepanelen komt er een bedrijf uit Hattemerbroek, voor het snoeien van bomen komt een hovenier uit Friesland, enzovoort. Dat moet echt anders', vervolgt Waardorp. 'Onze fractie doet daarom het voorstel om bij alle nieuwe raadsvoorstellen expliciet aandacht te geven aan de mogelijkheden voor onze lokale ondernemers om mee te doen in de uitvoering.'

'Moet verleden tijd zijn'

De standaardopmerking dat onze lokale ondernemers niet aan de voorwaarden voldoen, moet volgens Waasdorp vanaf nu verleden tijd zijn. 'Dan moeten we de voorwaarden anders formuleren', meent hij.

Verder stelt de SGP dat er in samenwerking met de lokale ondernemers een aparte website moet komen waar alle aanbestedingen van de gemeente Neder-Betuwe zichtbaar zijn en waarop bedrijven kunnen inschrijven. De voorstellen van de SGP worden ingebracht tijdens de begrotingsraad in Neder-Betuwe die vrijdag plaatsvindt.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner RegioTV Tiel

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend