Logo De Belofte

HEERDE - Het dorpshuis De Heerd in Heerde heeft een slecht werkende klimaatinstallatie en de akoestiek in de theaterzaal laat te wensen over. De gemeente besluit er maximaal 160.000 euro voor uit te trekken om daar wat aan te doen.

door Bastiaan van Blokland

Doordat de klimaatinstallatie niet goed werkt, komen er klachten. Ruimten bij het cultuurplein blijven te koel, leslokalen te warm. Daardoor wordt de CO2-norm in de lokalen overschreden.

Alles bij elkaar is het niet bevorderlijk voor de leerlingen die er proberen te studeren; hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen horen bij de klachten die de gemeente Heerde kreeg.

Muziek slecht te horen

Dan de galm. Uit een meetrapport blijkt dat de 'nagalmtijd' in de theaterzaal aan de korte kant is. Voor de spraakverstaanbaarheid en voor versterkte muziek is dit gunstig. Maar voor onversterkte muziek is de zaal een uitdaging. De muziek wordt dan niet genoeg ondersteund door de zaal.

Dat zou ook blijken uit reacties van muzikanten die gebruik maken van de zaal. Het college kiest er daarom voor om gedeeltelijk geluidsabsorberende panelen te verwijderen uit het plafond en de wanden aan te pakken.

Het bedrag moet meegaan in de najaarsnota van de gemeente Heerde.

Het laatste nieuws uit Heerde

Overig verkiezingsnieuws

 • Gemeente 'gemakzuchtig en naïef' rond verpauperde Velpse studentenhuizen

  17 januari 2020
  VELP - De gemeente Rheden treedt niet op tegen de verpauperde studentenpanden aan de Zuider Parallelweg in Velp. De situatie verbeterde na een gesprek met de eigenaar, aldus de gemeente. Daar is omwonende Heiko ter Horst het niet mee eens. Hij noemt de gemeente 'gemakzuchtig en naïef'.
 • Tienduizenden bomen voor Montferland

  17 januari 2020
  DIDAM - Naar aanleiding van de Europese 'Green Deal', moeten volgens D66-raadslid Mark Heebing twintig- tot vijftigduizend bomen worden aangeplant in Montferland. De motie van de partij die opriep tot concrete invulling van het plan, werd unaniem aangenomen door de raad.
 • Gemeenteraad kritisch over nieuwe zorgmisstanden: 'Arnhem is niet in control'

  17 januari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad reageert kritisch op de misstanden rondom zorgonderneming Flexzorg die Follow the Money aan het licht bracht. Wethouder Roeland van der Zee zei tegen Omroep Gelderland dat hij de situatie onder controle heeft. 'Maar het lijkt er haast op of het college de urgentie van het financiële lek pas de afgelopen weken ervaart', meent Jan Hutten (CDA).
 • Drutenaren krijgen duizenden euro's om activiteiten voor elkaar te organiseren

  17 januari 2020
  DRUTEN - Drutenaren met een leuk idee voor een buurtactiviteit kunnen nu terecht bij de gemeente om hun initiatief te bekostigen. In totaal stelt Druten 25.000 euro per jaar beschikbaar voor verschillende leefbaarheidsprojecten, zoals buurtfeesten of uitstapjes voor een ouderenvereniging.
 • Afgedankte apparatuur is doorn in het oog

  17 januari 2020
  RESSEN - Hoe lang blijven de afgedankte koelinstallaties nog liggen langs de weg in Ressen? Dat wil GroenLinks wel eens weten van het college van Lingewaard. De partij is er verbaasd over dat er al jaren rommel ligt bij het bedrijf, terwijl het college had beloofd daar iets aan te zullen doen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend