Logo De Belofte

DRUTEN - Sporthal De Heuvel in Druten is oud en verloederd en daarom is het tijd voor een renovatie, vindt de gemeente. De raad moet nu kiezen uit een van de vier renovatiemogelijkheden die het college heeft voorgelegd.

door Thomas Overdijk

De sporthal is in 1969 gebouwd en is nu volgens de gemeente ‘dringend toe aan een grondige renovatie’. Daarom besloot Druten vorig jaar een nieuwe sporthal met zwembad op sportpark De Gelenberg in Afferden te bouwen. In 2021 moet het complex er staan.

De gemeente heeft nu vier bouwvarianten voor de uiteindelijke sportvoorziening uitgewerkt. De raad moet daar nu een keuze uit maken.

Miljoeneninvestering

De goedkoopste oplossing kost ruim 5,5 miljoen euro, maar biedt onvoldoende sportruimte voor de lokale vmbo-school. Daarnaast is het zwembad bij deze optie na een paar jaar alweer toe aan renovatie en is er geen gecombineerde installatie tussen het bad en de sporthal.

Aan de tweede optie hangt een prijskaart van 7,2 miljoen euro. Deze keuze biedt meer ruimte voor scholen en sportclubs, maar ook in dat geval moet het bad na een paar jaar alweer een renovatie ondergaan. Bij de derde variant van bijna 9,3 miljoen euro wordt het zwembad meteen gerenoveerd, waardoor er de komende twintig jaar geen bouwoverlast meer is.

Duurste optie

De duurste oplossing biedt een nieuwe sporthal met vier zaaldelen, inclusief turnfaciliteiten. Over twintig jaar, als de sporthal toe is aan groot onderhoud, moet het zwembad hoe dan ook worden vervangen door nieuwbouw. Bij deze optie is er tegen die tijd ook ruimte om een grote parkeerplaats op de oude plek van het bad te bouwen.

'Het biedt de mogelijkheid een gebouw met uitstraling te realiseren, dat goed te onderhouden is en zeer goed valt te exploiteren', stelt de gemeente. Het grote nadeel is volgens het college echter het prijskaartje van bijna 13 miljoen euro.

De raad neemt tot volgende week donderdag de verschillende opties grondig onder de loep.

Het laatste nieuws uit Druten

 • Land van Maas en Waal moet toeristische trekpleister worden

  26 juni 2020
  DRUTEN - Wordt het Land van Maas en Waal dé toeristische trekpleister van Gelderland? Als het aan Kernachtig Druten ligt wel. De raadspartij stelt voor om de regio prominent op de kaart te zetten, zodat de hele wereld het binnenkort weet te vinden.
 • Gemeenteraad Druten kan na de zomer coronaproof vergaderen

  10 juni 2020
  DRUTEN - Hoe vergadert de gemeenteraad veilig in tijden van corona? Ook in Druten was dat de afgelopen tijd even puzzelen, maar er lijkt een oplossing aan te komen. De verwachting is dat de raadsleden na de zomer weer in de raadszaal terechtkunnen.
 • ‘Neem iedereen mee in fusieproces met Wijchen’, eist Drutense raad

  08 juni 2020
  DRUTEN - Iedereen moet mee worden genomen in het proces van de fusie met Wijchen, dat vindt de Drutense gemeenteraad. In een brief aan het college verzoeken alle partijen om inwoners, ondernemers, scholen, sportverenigingen en andere belanghebbenden goed op de hoogte te houden.
 • Drutense partij wil referendum over fusie met Wijchen: ‘We moeten luisteren naar het volk’

  03 juni 2020
  DRUTEN - De lokale partij Welzijn Druten wil dat inwoners naar de stembus stappen om hun mening te laten horen over de fusie met Wijchen. ‘Is de meerderheid van het volk tegen, dan moet er vanuit de raad goed geluisterd worden naar de uitslag van zo’n referendum’, vindt fractievoorzitter Haci Aslan.
 • 'Lokale sportscholen moeten zo snel mogelijk weer beginnen'

  14 mei 2020
  DRUTEN - Steeds meer klanten zeggen hun abonnement op bij de sportschool in Druten, omdat er vanaf 1 september pas weer gefitnest mag worden. Partij Kernachtig Druten vraagt het gemeentebestuur nu zo snel mogelijk met een oplossing te komen, zodat de lokale ondernemers hun deuren niet hoeven te sluiten.

Overig verkiezingsnieuws

 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
 • Zonneveld Nergena nog niet zeker

  03 juli 2020
  BENNEKOM - Al enige tijd spreekt de Edese gemeenteraad over het zonneveld Nergena. Dit zonneveld moet komen in het buitengebied van Bennekom tegen Wageningen aan. De grond is van de Wageningen Universiteit. Er moet - als het aan de universiteit ligt - een zonneveld komen van 8,3 hectare, waar onderzoek zal worden gedaan naar de ecologische gevolgen van een zonneveld.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend