Logo De Belofte

HUISSEN - Burgemeester Josan Meijers van de gemeente Lingewaard heeft opnieuw opdracht gegeven tot het sluiten van een drugspand. Ditmaal gaat het om een restaurant en een bovenwoning in de Vierakkerstraat 38 in Huissen. Begin september ontdekte de politie dat er wiet gekweekt werd.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De burgemeester van Lingewaard maakt voortvarend gebruik van het zogenoemde Damoclesbeleid van de gemeente. Dat maakt het mogelijk om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer sprake is van het aanwezig hebben, voorbereiden óf verhandelen van drugs. Dat middel wordt ook regelmatig ingezet.

Opsporing van criminelen achter de kwekerij

Zowel het restaurant als de bovenwoning van het pand aan de Vierakkerstraat gaan vanaf woensdag voor de duur van één maand dicht. De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. 'Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de illegale kwekerijen zitten'.

De burgemeester prijst zich gelukkig dat er steeds vaker meldingen binnen komen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. 'Zo zorgen we er met elkaar dat Lingewaard veilig blijft.'

Zie ook:

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend