Logo De Belofte

WIJCHEN - Zo'n twintig projecten in Wijchen komen mogelijk in de knel door de stikstofregels. Dat zegt het college in antwoord op vragen van de lokale VVD. Om welke projecten het precies gaat en welke gevolgen dat heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Daar zijn nieuwe berekeningen voor nodig.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volgens Roel Boumans die namens de VVD de vragen aan het college stelde, is het best mogelijk dat belangrijke projecten als 'Tussen Kasteel en Wijchens meer' en 'Hart van Zuid' ook getroffen worden door de strengere stikstofregels.

'Ontwikkeling Wijchen mag niet op slot'

Boumans maakt zich zorgen over de gevolgen van het stilleggen van projecten. 'Het is belangrijk rekening te houden met het milieu. Maar we kunnen de ontwikkeling van Wijchen niet op slot zetten. Teveel mensen wachten al te lang op een andere woning.'

Fractievoorzitter Alice Peters-Vroom vult aan: 'Aanvankelijk leken de gevolgen voor Wijchen niet zo groot aangezien de Natura 2000 gebieden in onze regio wat verder weg liggen, maar nu blijkt dat er wel degelijk gevolgen zijn voor onze gemeente.'

'Passende maatregelen'

De Wijchense VVD toont zich verheugd dat in elk geval kleinschalige particuliere bouwprojecten, zoals de bouw van enkele woningen en verbouwingen, zonder extra stikstoftoets door kunnen gaan. De partij verwacht dat de gemeente zo snel mogelijk de gevolgen in kaart brengt en passende maatregelen treft voor grote projecten als 'Tussen Kasteel en Wijchens meer' en 'Hart van Zuid'.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend