Logo De Belofte

WIJCHEN - Zo'n twintig projecten in Wijchen komen mogelijk in de knel door de stikstofregels. Dat zegt het college in antwoord op vragen van de lokale VVD. Om welke projecten het precies gaat en welke gevolgen dat heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Daar zijn nieuwe berekeningen voor nodig.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volgens Roel Boumans die namens de VVD de vragen aan het college stelde, is het best mogelijk dat belangrijke projecten als 'Tussen Kasteel en Wijchens meer' en 'Hart van Zuid' ook getroffen worden door de strengere stikstofregels.

'Ontwikkeling Wijchen mag niet op slot'

Boumans maakt zich zorgen over de gevolgen van het stilleggen van projecten. 'Het is belangrijk rekening te houden met het milieu. Maar we kunnen de ontwikkeling van Wijchen niet op slot zetten. Teveel mensen wachten al te lang op een andere woning.'

Fractievoorzitter Alice Peters-Vroom vult aan: 'Aanvankelijk leken de gevolgen voor Wijchen niet zo groot aangezien de Natura 2000 gebieden in onze regio wat verder weg liggen, maar nu blijkt dat er wel degelijk gevolgen zijn voor onze gemeente.'

'Passende maatregelen'

De Wijchense VVD toont zich verheugd dat in elk geval kleinschalige particuliere bouwprojecten, zoals de bouw van enkele woningen en verbouwingen, zonder extra stikstoftoets door kunnen gaan. De partij verwacht dat de gemeente zo snel mogelijk de gevolgen in kaart brengt en passende maatregelen treft voor grote projecten als 'Tussen Kasteel en Wijchens meer' en 'Hart van Zuid'.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Doodzieke moeder van bruid overlijdt dag voor huwelijk in hospice

  20 november 2019
  DRUTEN - Een Drutense bruid wilde dinsdag trouwen in het bijzijn van haar doodzieke moeder. Daarom toverde de gemeente het hospice waar de vrouw op sterven lag tijdelijk om tot trouwzaal. Maar een dag voor het huwelijk kwam de moeder te overlijden.
 • Toeristenbelasting Doesburg stijgt minder fors, campingeigenaren balen alsnog

  20 november 2019
  DOESBURG - Het Doesburgse college van burgemeester en wethouders wil de toeristenbelasting verhogen van €1,30 naar €1,50. Het eerdere voorstel, een verhoging van 75 procent, is van de baan. Het voorstel stuitte op veel verzet van ondernemers en raadsleden. Maar ook nu zijn campingeigenaren nog niet blij.
 • Plein 1944 krijgt geen fietsstroken om overlast tegen te gaan

  20 november 2019
  NIJMEGEN - Het college van Nijmegen is niet van plan om lijnen voor fietsers aan te brengen op Plein 1944 in het centrum. Dit najaar werd daarover in de gemeenteraad gesproken om zo de overlast voor voetgangers tegen te gaan, maar het college ziet dat niet zitten.
 • Voetballen en koken voor de Molukken: raad organiseert zelf inzamelingsacties

  20 november 2019
  ELST - Fractievoorzitters van D66, PvdA en Burgerbelangen Overbetuwe werken op eigen initiatief samen met de Molukse gemeenschap om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbeving op Ambon. Zo organiseren ze een benefietdiner met Molukse specialiteiten en stellen ze een Moluks-Overbetuws kookboek samen.
 • 'Arnhem onwaardige' gymzaal heeft nog altijd geen opvolger

  20 november 2019
  ARNHEM - Al sinds 2013 maakt de politiek zich druk om de gymzaal aan de Fluitekruidstraat in de Arnhemse wijk Immerloo. De sportplek voor leerlingen van basisscholen Het Mozaïek en Parcival zou 'Arnhem onwaardig' zijn en 'niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd'. Toch is de nieuwbouw nog niet aanbesteed.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend