Logo De Belofte

EDE - Het plan voor een 30 meter hoge woontoren op het Enkaterrein in Ede is voorlopig van de baan. Er is te veel verzet van omwonenden en 'onzekerheid' vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dat staat in een brief van de gemeente Ede aan bewoners.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omwonenden waren fel tegen de komst van de woontoren. Die zou volgens hen te dicht op bestaande woningen staan en veel te veel boven de Edese bossen uitsteken. Ze dienden zienswijzen in om de gemeenteraad te overtuigen niet in te stemmen met het plan. 

De projectontwikkelaar gaat nu eerst met de indieners van de zienswijzen in gesprek om te kijken of gezamenlijk een plan gemaakt kan worden 'waar iedereen tevreden over is', staat in de brief van de gemeente. 

'Als er voldoende overeenstemming is over het ontwerp en meer duidelijkheid ten aanzien van stikstof dan gaan wij verder met de bestemmingsprocedure.'

In De Residentie, zoals de geplande woontoren moest heten, zouden 32 luxe appartementen komen. 

Bekijk hier waarom bewoners in juli dit jaar bezwaar maakten tegen de komst van de woontoren:

Zie ook:

 

 

Het laatste nieuws uit Ede

 • Ede wil wooncontainers voor daklozen vanwege vrieskou

  05 november 2019
  EDE - Ede gaat extra maatregelen nemen om daklozen te beschermen tegen de vrieskou. De gemeente overweegt wooncontainers te plaatsen waar daklozen beschut kunnen slapen.
 • Aardgasvrij raadhuis Ede bespaart tonnen CO2

  04 november 2019
  EDE - Het raadhuis van Ede wordt de komende tijd aangesloten op het lokale warmtenet. Het gebouw gaat daarmee officieel van het aardgas af. 'Hierdoor bespaart het raadhuis jaarlijks direct 243 ton CO2-uitstoot', staat in een persbericht van de gemeente.
 • Wethouder Ede verdedigt begroting: 'Geen grepen uit spaarpot'

  01 november 2019
  EDE - In de raad van Ede klinken zorgen over de financiële positie van de gemeente. D66 en Ede Nu vrezen dat Ede onder toezicht van de provincie komt. Maar volgens Wethouder Leon Meijer (ChristenUnie) is daarvan absoluut geen sprake.
 • GroenLinks Ede: 'Maximaal 50 per uur tegen stikstof'

  01 november 2019
  EDE - GroenLinks Ede wil de maximumsnelheid op wegen in de gemeente aanpassen om de stikstofcrisis te remmen. 'Het belangrijkste wat we willen is dat snelheid op de N224 naar 50 kilometer per uur gaat', zegt fractievoorzitter Ellen Out.
 • Ede plundert spaarkas en gaat fors lenen om financiën rond te krijgen

  23 oktober 2019
  EDE - De gemeente Ede laat de schulden oplopen en haalt 45 miljoen euro uit de spaarkas om de begroting rond te krijgen. Dit onder meer om de bouw van scholen, een nieuw station en het World Food Center te kunnen bekostigen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend