Logo De Belofte

ULFT - Onderwijsinstanties, UWV en gemeenten hebben een actieplan opgesteld om in contact te komen met 'bankzitters': jongeren tussen de 16 en 27 jaar zonder werk, opleiding of uitkering. Het doel is om hen weer een zinvolle dagbesteding te geven.

'We trappen op 17 oktober af bij het Prakticon (middelbare school, red)', aldus Hanneke Pennings, aanjager van het actieplan. Actuele cijfers over het aantal 'bankzitters' uit de Achterhoek ontbreken. 

Uit cijfers van 2013 blijkt dat het gaat om ruim honderd jongeren, maar wethouder Jorik Huizinga van Doetinchem verwacht dat het er nu ruim duizend zijn: 'Als je kijkt naar de groep die geen werk heeft, geen uitkering ontvangt en niet op school zit, dan zijn het ruim duizend jongeren.'

De tekst gaat verder onder het item:

250.000 euro

De totale investering in het project bedraagt volgens Huizinga 250.000 euro. 'Dat is inclusief financiering vanuit de Rijksoverheid en de verschillende instellingen die allemaal meedoen', aldus de wethouder. Het doel van het actieplan is om in 2020 alle 'bankzitters' in beeld te brengen en met ze in gesprek te gaan.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend