Logo De Belofte

EDE - In totaal 97 sociale huurwoningen aan IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan in Ede gaan tegen de vlakte. Er komt nieuwbouw voor in de plaats. Woningen die nu nog vrij komen, worden tijdelijk verhuurd. Daarvoor heeft de gemeente Ede dinsdag toestemming gegeven.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

De woningen zijn al zo'n 70 jaar oud en volgens verhuurder Woonstede aan het einde van hun technische levensduur. Bovendien voldoen ze niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn veel woningen verzakt.

Het herstellen van schade is duur en weegt volgens Woonstede niet op tegen de voordelen van nieuwbouw. Daarom besloot de verhuurder eind september definitief tot sloop en vervanging. 

2021 

De woningen worden naar verwachting eind 2021 gesloopt, zegt een woordvoerder van Woonstede. 'Maar in dit soort trajecten is dat nooit met zekerheid te zeggen', vult ze aan.

Woonstede zorgt voor nieuw onderdak voor de bewoners van de te slopen huizen. Ze kunnen aangeven wat ze willen: terugkeren na nieuwbouw of verhuizen naar een ander wijk. 'Aan de hand daarvan gaan we op zoek naar een passende oplossing voor iedereen', zegt de woordvoerder. 

Kleinere woningen

Waarschijnlijk worden de bestaande rijtjeshuizen vervangen door kleinere woningen, is te lezen op de website van Woonstede. 'Er is steeds meer vraag naar woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met nieuwbouw kunnen we beter aansluiten bij deze veranderingen.' 

Hoe de woningen er precies uit gaan zien, is nog niet bekend. Dat is onderdeel van een stedenbouwkundig plan dat later wordt gemaakt. Op maandag 28 oktober houdt Woonstede een inloopbijeenkomst voor de bewoners van de Wethoudersbuurt.

 

 

 

 

Het laatste nieuws uit Ede

 • Ede zet voorlopig streep door 30 meter hoge woontoren op Enkaterrein

  15 oktober 2019
  EDE - Het plan voor een 30 meter hoge woontoren op het Enkaterrein in Ede is voorlopig van de baan. Er is te veel verzet van omwonenden en 'onzekerheid' vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dat staat in een brief van de gemeente Ede aan bewoners.
 • Natuuropschoondag 2019: kinderen gaan opnieuw de heide op

  11 oktober 2019
  EDE - Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Ede zijn vrijdag de heide opgegaan op locatie ingang Langenberg, Ede. Zij staken de handen uit de mouwen om de heide op te ruimen.
 • Aannemer kapt per ongeluk 14 bomen Ede

  10 oktober 2019
  EDE - 14 bomen op het Somaterrein in Ede zijn per ongeluk gekapt zonder vergunning. De gemeente Ede gaat de ongelukkige bomenkap 'stevig' compenseren, belooft wethouder Peter de Pater.
 • Wethouder Vreugdenhil opent eerste Festival Goed voor Elkaar in Ede

  09 oktober 2019
  EDE - Wethouder Willemien Vreugdenhil opent donderdag om 11.00 uur het eerste Festival Goed voor Elkaar, georganiseerd door Malkander. Festival Goed voor Elkaar wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs.
 • Sloop voor 97 huurwoningen in Ede, nieuwbouw in de pijplijn

  08 oktober 2019
  EDE - In totaal 97 sociale huurwoningen aan IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan in Ede gaan tegen de vlakte. Er komt nieuwbouw voor in de plaats. Woningen die nu nog vrij komen, worden tijdelijk verhuurd. Daarvoor heeft de gemeente Ede dinsdag toestemming gegeven.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend