Logo De Belofte

WAGENINGEN - Dennis Gudden (D66) vertrekt als wethouder van de gemeente Wageningen. Dat laat de gemeente maandag weten. Reden van zijn vertrek is een drie maanden durende reis naar Nieuw Zeeland in verband met werk van zijn vrouw.

Aanvankelijk zouden de andere wethouders Gudden's taken tijdelijk op zich nemen. Maar die optie is van de baan omdat collega Anne Janssen in diezelfde periode met zwangerschapsverlof gaat en de gemeente voor 'stevige financiële uitdagingen' staat, verklaart Gudden. 

'Het is in mijn ogen op dit moment niet verantwoord om zonder vervanging afwezig te zijn', zegt hij. 'De gemeente Wageningen vraagt om continuïteit in mijn portefeuilles, zodat er tijdig volwaardige invulling is en er voor de stad geen gaten vallen.'

Nog geen opvolger

De wethouder vertrekt uiterlijk op 1 januari 2020. 'Ik wil de besluitvorming over de meerjarenbegroting tot een goed einde brengen, en de D66-fractie de ruimte geven om een opvolger te vinden.' De procedure daarvoor moet nog starten.

'Er staat niemand klaar', zegt Maud Hulshof, fractievoorzitter van D66 Wageningen. Een opvolger vinden wordt volgens haar 'nog knap lastig'. 'Zeker van dit kaliber', vervolgt ze. De nieuwe wethouder moet forse bezuinigingen, naar verwachting 5 miljoen euro per jaar, gaan doorvoeren. 

Begrip

Het vertrek van Gudden komt voor Hulshof niet helemaal als donderslag bij heldere hemel. 'Ik had zeker niet verwacht dat hij deze keus zou maken. Wel is het zo dat hij al langere tijd toch ook wel moeite heeft met de werk-privé balans.' 

Het Wageningse gemeentebestuur heeft begrip en respect voor Gudden zijn besluit, maar betreurt zijn vertrek. 'Wij verliezen met Dennis een betrokken en benaderbare wethouder die veel heeft bereikt', zegt burgemeester Geert van Rumund.

Gudden trad in 2016 aan als wethouder. Hij heeft Economie, Participatie, Groen en Financiën in zijn portefeuille. Wat de wethouder na zijn vertrek gaat doen en of hij ooit nog terug de politiek in wil? 'Dat weet ik nog niet', zegt hij tegen Omroep Gelderland. 

Lees ook:

 

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Wageningen verhoogt ozb mogelijk met meer dan 12 procent

  10 oktober 2019
  WAGENINGEN - Wageningen verhoogt de onroerendezaakbelasting (ozb) mogelijk met 12,25 procent. Het is een van de bijna veertig bezuinigingsvoorstellen waarmee het gemeentebestuur jaarlijks gemiddeld 5,3 miljoen euro wil besparen.
 • Wageningse wethouder Financiën vertrekt om verre reis

  07 oktober 2019
  WAGENINGEN - Dennis Gudden (D66) vertrekt als wethouder van de gemeente Wageningen. Dat laat de gemeente maandag weten. Reden van zijn vertrek is een drie maanden durende reis naar Nieuw Zeeland in verband met werk van zijn vrouw.
 • Gemeente Wageningen start met sloop verouderde Olympiahal

  04 oktober 2019
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen start maandag met de sloop van de Olympia sporthal. Het pand is zwaar verouderd en bevat asbest.
 • Gasopgave Wageningen te groot voor Woningstichting

  24 september 2019
  WAGENINGEN - Wageningen is in 2030 niet van het gas af. 'De ambitie van de gemeente is te hoog', zegt Annelies Barnard, directrice van de Woningstichting. De gemeente werkt nu aan een 'realistischer' warmteplan.
 • Skeelerbaan Wageningen nu tóch niet zeker

  24 september 2019
  WAGENINGEN - Komt er nog een skeelerbaan in recreatiepark Noordwest in Wageningen? De gemeenteraad is er verdeeld over, bleek maandagavond. Burgemeester Geert van Rumund en zijn wethouders staan daarmee voor een moeilijk besluit. 'In alle gevallen zullen mensen teleurgesteld zijn', zegt hij.

Overig verkiezingsnieuws

 • Druten wil ook voordelige busabonnementen: 'Wij vallen buiten de boot'

  15 oktober 2019
  DRUTEN - Drutenaren moeten ook gebruik kunnen maken van de voordelige busabonnementen voor 65-plussers en minima uit de regio Nijmegen. Dat vindt de gemeenteraad. Hoewel de gemeente officieel bij die regio hoort, is de afstand tussen Druten en Nijmegen voor busmaatschappij Connexxion te groot.
 • Ondernemers in Doetinchem balen van nieuw parkeerbeleid: 'Niet goed voor het imago'

  15 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast is de gemeente van plan om ook betaald parkeren in de avonduren in te voeren.
 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend