Logo De Belofte

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen start maandag met de sloop van de Olympia sporthal. Het pand is zwaar verouderd en bevat asbest.

Er wordt zoveel mogelijk materiaal gestript om mogelijk her te gebruiken. De grootste sloopwerkzaamheden beginnen in november. Volgende week wordt het eerste werk verricht.

Speelveld

Vrachtwagens vervoeren sloopmateriaal vanaf de Rooseveltweg via de Kampweg. De gemeente geeft aan dat basisschool de Bijenkorf aan de Buurtseweg geen last ondervindt van de werkzaamheden. Na verwachting is de sporthal voor Kerst volledig gesloopt. Na de sloop zaait de gemeente gras op de locatie zodat het gebruikt kan worden als speelveld door de basisschool.

Omwonenden hebben de gemeente verzocht om de letters van de naam 'Olympiahal' te bewaren en daar in het nieuwe park een leuke bestemming voor te vinden.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Verkeer Bellestein kan veiliger', wethouder Ede krijgt forse kritiek

  21 februari 2020
  EDE - Wethouder Peter de Pater krijgt forse kritiek op zijn verkeersplannen met winkelcentrum Bellestein in Ede. Over de veiligheid zijn twijfels. De gemeenteraad van Ede wil dat het huidige plan van tafel gaat en steunt een alternatief van winkeliers en omwonenden.
 • Geen negatieve effecten voor natuur bij verplaatsing tankstation in Doetinchem

  21 februari 2020
  DOETINCHEM - Als een tankstation wordt verplaatst naar de Oostelijke Randweg in Doetinchem heeft dit geen schadelijke gevolgen voor het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Dat zei wethouder Ingrid Lambregts donderdagavond tijdens de commissievergadering.
 • Geen duizend nieuwe woningen in groen gebied

  21 februari 2020
  - Het Lierdal, ten zuiden van Malden, blijft gevrijwaard van de bouw van huizen of de komst van een sportpark. Dat heeft een meerderheid van de gemeente Heumen besloten. Vanuit de bevolking klonk veel verzet tegen bouwplannen in het groene gebied.
 • Breuk college Heumen: plannen woningbouw waren de druppel

  21 februari 2020
  - De woningbouwplannen van de gemeente Heumen lijken het college de nek omgedraaid te hebben. De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De afgelopen week is er herhaaldelijk contact geweest tussen de CDA-fractie en die van GroenLinks. Dat liep duidelijk niet goed af.
 • 'Mijn vrouw Elly verdient een lintje', ex-wethouder emotioneel bij afscheid

  21 februari 2020
  ULFT - De afscheidsreceptie voor ex-wethouder Peter van de Wardt in de DRU Cultuurfabriek in Ulft, is donderdagmiddag druk bezocht. Van de Wardt stapte in december op naar aanleiding van de discussie over de sociale dienst Laborijn. Hij was twintig jaar politiek actief in Oude IJsselstreek.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend