Logo De Belofte

ELBURG - Woningen van zorggroep 's Heeren Loo in 't Harde krijgen een upgrade zodat ze weer aan de wettelijke criteria voldoen. De cliënten met een beperking kunnen dan volgens de organisatie van meer zelfstandigheid genieten.

Woonruimtes van de zorggroep voor mensen met een beperking voldoen niet meer aan de wettelijke criteria en de wensen van bewoners. Daarom wil 's Heeren Loo oude panden renoveren en nieuwe woningen bouwen. Cliënten beschikken dan over meer ruimte en zelfstandigheid, stelt de organisatie. Daarnaast zijn ze volgens de zorgorganisatie na de upgrade ook beter in staat om helemaal zelfstandig te wonen.

'Mooie samenwerking'

Bezoekers van de nabijgelegen A. Vogel tuinen betreden regelmatig (onbewust) het privéterrein van 's Heeren Loo. Om gasten beter te begeleiden, wordt een oude Veluwse veeschuur omgetoverd tot een nieuw bezoekerscentrum. Ook parkeerplaatsen worden aangepakt, er komt een nieuw pad naar de tuinen en de voortuin krijgt een herinrichting.

De gemeente Ermelo heeft ingestemd met de plannen zodat de schop binnenkort de grond in kan. 'Dit betreft een hele mooie samenwerking tussen Bioharma en 's Heeren Loo', aldus wethouder Lyda Sneevliet.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner Lokale Omroep Elburg

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend