Logo De Belofte

DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond enthousiast gereageerd op de komst van een Van der Valk-hotel. Het hotel moet aan de Europaweg verrijzen. Het ontwerp komt de komende zes weken ter inzage te liggen, waarbij iedereen zijn zienswijze mag geven.

Volgens Lokaal Belang Doetinchem biedt de komst van de hotelketen grote voordelen voor de lokale economie. 'Dit trekt zelfs mensen vanuit Duitsland aan om naar Doetinchem te komen', denkt Henri-George Moïze de Chateleux. Ook D66 vindt het een mooie ontwikkeling voor de gemeente en de regio. 'Dit biedt ook kansen voor werkgelegenheid', zegt Jordy Mullink.

Rekening houden met natuur

GroenLinks vindt dat er goed rekening moet worden gehouden met de natuurlijke omgeving waarin het hotel moet komen te staan. 'Het is wel goed om te zien dat landschappelijke waarde een voorwaarde is voor dit project', aldus Marcella Heerenveen. Alleen de SP is groot tegenstander van de komst van Van der Valk. Volgens de partij lijken er geen grenzen meer te zijn waar bedrijven zich mogen vestigen.

Wethouder Ingrid Lambregts is blij met de positieve woorden vanuit de raad. 'Van der Valk is gewoon een waardevolle toevoeging voor ons als centrumgemeente', zegt Lambregts. 'Dit versterkt de positie van onze stad en komt ten goede aan onze inwoners.'

Onduidelijk wanneer de schop de grond in gaat

Nadat de zienswijzen zijn bekeken mag de gemeenteraad er een finale klap opgeven. Bezwaarmakers kunnen dan alleen nog de gang maken naar de Raad van State. Lambregts durft zich nog niet aan te wagen aan de vraag wanneer de schop definitief de grond in mag. 'Met heel Nederland op slot vanwege de stikstof problematiek durf ik daar geen uitspraken over te doen.'

Hotels in Doetinchem zijn niet blij met de komst van Van der Valk. Ook twee buurtbewoners uitten eerder deze maand hun zorgen tijdens een beeldvormende raad. Ze verklaarden hun woongenot kwijt te zijn als een 'monstrueus gebouw van 25 meter hoog' voor hun neus zal verrijzen.

Zie ook: Hotels niet blij met Van der Valk in Doetinchem: 'Groenteboer naast enorme Albert Heijn'

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Druten wil ook voordelige busabonnementen: 'Wij vallen buiten de boot'

  15 oktober 2019
  DRUTEN - Drutenaren moeten ook gebruik kunnen maken van de voordelige busabonnementen voor 65-plussers en minima uit de regio Nijmegen. Dat vindt de gemeenteraad. Hoewel de gemeente officieel bij die regio hoort, is de afstand tussen Druten en Nijmegen voor busmaatschappij Connexxion te groot.
 • Ondernemers in Doetinchem balen van nieuw parkeerbeleid: 'Niet goed voor het imago'

  15 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast is de gemeente van plan om ook betaald parkeren in de avonduren in te voeren.
 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend