Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het college van Winterswijk wil ook volgend jaar weer een proef met een winkelopenstelling van zes extra zondagen in de zomer. Maar dan wel met een betere voorbereiding, zodat de ondernemers er rekening mee kunnen houden. Nu was het gros van de winkeliers tegen.

Driekwart van de leden van de Winterswijkse winkeliersvereniging ABH City was tegen het besluit van de gemeenteraad op 26 juni van dit jaar. Daarna was de voorbereidingstijd voor de winkeliers te kort, bijvoorbeeld met het oog op de vakantieroosters voor het personeel. Er was alleen rekening gehouden met de gebruikelijke koopzondag, de laatste zondag van de maand.

Geen meerderheid

De VVD dwong echter bij het coalitieakkoord een proef af met in de zomer elke zondag een koopzondag in Winterswijk, met het oog op de vele toeristen. Dat voorstel kwam in de raad en werd met een meerderheid aangenomen.

Maar in tegenstelling tot de raad was er bij de winkeliers geen meerderheid voor de openstelling in de zomer als gevolg van gebrek aan personeel. De raad mocht dan een koopzondag willen, de meeste ondernemers gingen daar niet in mee. Daarom ging er slechts een enkele winkel open; behorend tot een landelijke keten of een internetwinkel van een ondernemer die toch aan het werk is op zondag.

Onverminderd populair 

Daardoor was er op drie van de vier zondagen in juli en augustus geen bruisend winkelcentrum in Winterswijk. 'We gaan de proef deze maand nog evalueren, maar dit keer was de voorbereidingstijd te kort. De laatste koopzondag blijft onverminderd populair, zoals het aantal bezoekers aan het centrum is gestegen. We zijn van zins de komende zomer weer zes zondagen te vergunnen.' 

Overig verkiezingsnieuws

 • Hattemse milieuclub woest over villawijk: 'Gemeente houdt zich niet aan eigen regels'

  04 april 2020
  HATTEM - De Vereniging Landschap en Milieu Hattem (VLMH) is woest op de gemeente. Ondanks uitspraken van de Raad van State en een contract tussen de vereniging en de gemeente, voldoet villawijk Hattemse Loo niet aan de eisen en afspraken. 'Er zijn regels, en ook de gemeente heeft zich daar aan te houden. En nu negeert de raad zelfs uitspraken van de rechter.'
 • Leerlingenvervoer Ede op de schop: verplicht op de fiets of met het ov

  03 april 2020
  EDE - Er dreigt veel te veranderen voor de ongeveer 450 kinderen die nu nog met taxibusjes naar school gaan. De gemeente Ede bezuinigt op het vervoer en wil dat leerlingen zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer reizen.
 • Bijna 200 statushouders vinden een plekje in de gemeente Overbetuwe

  03 april 2020
  ELST - Overbetuwe hielp de afgelopen zeven jaar 199 nieuwe statushouders en 94 andere vreemdelingen aan een baan, opleiding of cursus. Dat succes wil de gemeente vasthouden, want vanaf volgend jaar krijgt zij er een hoop nieuwe inburgeringstaken bij.
 • Noodfonds van 300.000 euro voor Arnhemse ondernemers

  03 april 2020
  ARNHEM - Er komt een noodfonds van 300.000 euro voor Arnhemse ondernemers. Het geld is bestemd voor projecten en initiatieven die de economische schade van het coronavirus beperken, aldus Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA). 'Maar de creatieve ideeën laten we graag aan de ondernemers zelf', vertelt voorzitter Ben Geerdink.
 • Nog altijd geen duidelijkheid over voortbestaan daklozenopvang

  03 april 2020
  ARNHEM - Vanaf 1 juli kan Stichting het Droombankje geen zorg meer declareren. Door een 'domme fout' was de Arnhemse dak- en thuislozenopvang te laat voor de nieuwe inschrijfronde. Daarvoor wordt geen uitzondering gemaakt, laat de gemeente weten. Er wordt nog gekeken naar subsidiemogelijkheden.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend