Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het college van Winterswijk wil ook volgend jaar weer een proef met een winkelopenstelling van zes extra zondagen in de zomer. Maar dan wel met een betere voorbereiding, zodat de ondernemers er rekening mee kunnen houden. Nu was het gros van de winkeliers tegen.

Driekwart van de leden van de Winterswijkse winkeliersvereniging ABH City was tegen het besluit van de gemeenteraad op 26 juni van dit jaar. Daarna was de voorbereidingstijd voor de winkeliers te kort, bijvoorbeeld met het oog op de vakantieroosters voor het personeel. Er was alleen rekening gehouden met de gebruikelijke koopzondag, de laatste zondag van de maand.

Geen meerderheid

De VVD dwong echter bij het coalitieakkoord een proef af met in de zomer elke zondag een koopzondag in Winterswijk, met het oog op de vele toeristen. Dat voorstel kwam in de raad en werd met een meerderheid aangenomen.

Maar in tegenstelling tot de raad was er bij de winkeliers geen meerderheid voor de openstelling in de zomer als gevolg van gebrek aan personeel. De raad mocht dan een koopzondag willen, de meeste ondernemers gingen daar niet in mee. Daarom ging er slechts een enkele winkel open; behorend tot een landelijke keten of een internetwinkel van een ondernemer die toch aan het werk is op zondag.

Onverminderd populair 

Daardoor was er op drie van de vier zondagen in juli en augustus geen bruisend winkelcentrum in Winterswijk. 'We gaan de proef deze maand nog evalueren, maar dit keer was de voorbereidingstijd te kort. De laatste koopzondag blijft onverminderd populair, zoals het aantal bezoekers aan het centrum is gestegen. We zijn van zins de komende zomer weer zes zondagen te vergunnen.' 

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend