Logo De Belofte

HUISSEN - Het is een wens van veel bewoners van de Huissense wijk Zilverkamp: een speeltuin aan de Sportdreef. Een nieuwe bewoner wil die plannen dwarsbomen, maar de gemeente zet door.

door Sven Strijbosch

Nog voordat de bewoner haar woning kocht, belde ze met de gemeente Lingewaard. 'Ze was het niet eens met onze plannen en eiste dat wij onze plannen zouden herzien', laat de gemeente weten. Er is haar medegedeeld dat de plannen werden doorgezet.

Woning toch gekocht

'Dat is mevrouw verteld, voordat ze de woning gekocht had. Daarop heeft ze bezwaar aangetekend tegen onze plannen. Uiteindelijk heeft mevrouw de woning toch gekocht', vervolgt Lingewaard. Het bezwaar is dan ook ongegrond verklaard, maar de vrouw kan nog in beroep.

Door een drukke weg in de wijk is het voor veel kinderen niet mogelijk om zelf naar de dichtstbijzijnde speeltuinen aan de Holthuizerdreef te gaan. Daarvoor moet die drukke weg worden overgestoken en dat vinden veel ouders te gevaarlijk. Samen met bewoners is daarom een ontwerp gemaakt voor een nieuwe speeltuin.

'Plannen positief ontvangen'

'De aanleg van een nieuwe speeltuin op deze plek is wenselijk vanuit de gedachte dat vooral jonge kinderen behoefte hebben aan een speelplek in de directe woonomgeving. Met het ontwerp en een handtekeningenlijst heeft een initiatiefgroep de buurtbewoners geïnformeerd en om akkoord gevraagd. De plannen zijn positief ontvangen', benadrukt de gemeente. 

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend