Logo De Belofte

EDE - De Telefoonweg vlak bij het centrum van Ede wordt mogelijk een 30-kilometerweg. Dat wil het gemeentebestuur. Nu mogen bestuurders er nog met een snelheid van 50 kilometer per uur rijden.

door Joukje Valkenburg - Beiboer

Het gaat om de weg vanaf de rotonde bij de Molenstraat tot en met een deel van de Stationsweg. De gemeente wil doorgaand rijverkeer daar zoveel mogelijk weren en ruim baan geven aan omwonenden en bezoekers van het stadscentrum. 

Veiligheid en bereikbaarheid

Door de maximale snelheid te verlagen, wordt de weg veiliger voor omwonenden, is de gedachte. Bovendien komt er meer ruimte voor het winkelende publiek dat met de auto naar het stadscentrum gaat. 

Wanneer de weg er precies komt, is niet bekend. Maar dat kan nog wel even duren. Want hoewel er geld voor gereserveerd is, ligt er nog geen ontwerp op tafel. De gemeente wil samen met bewoners en winkeliers een opzet maken van de nieuwe Telefoonweg. 

Dat de Telefoonweg een 30-kilometerweg wordt, is nog niet helemaal zeker. De gemeenteraad moet zich er nog over buigen. Pas als een meerderheid akkoord is, kan het plan verder uitgewerkt worden.. 

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend