Logo De Belofte

ZEVENAAR - Er komt geen nieuwe, vijfde wethouder in Zevenaar. Dat heeft de fractie van Lokaal Belang besloten na uitgebreid overleg met het college en de CDA-fractie. De vier zittende wethouders en de burgemeester zullen de portefeuilles die de opgestapte wethouder Anita van Loon onder zich had, verdelen.

door Lonneke Gerritsen

Wethouder Van Loon van Lokaal Belang stapte begin juli op omdat ze zich bij belangrijke dossiers niet voldoende gesteund voelde door de oppositie en coalitie, zoals bij de grote tekorten in het sociaal domein. 

Bezuiniging

Volgens fractievoorzitter Peter Putman van Lokaal Belang is het huidige team van vier wethouders goed op elkaar ingespeeld en zijn de wethouders in staat om te gaan met deze veranderende omstandigheden. De komende weken zal het college de portefeuilles verdelen. Daarbij komt dat een aantal dossiers die Van Loon onder zich had inmiddels of bijna is afgerond. 

Bovendien wordt door het niet invullen van de vijfde wethouderspost een structurele bezuiniging gerealiseerd, van iets meer dan een ton per jaar. 'Dat kunnen we in Zevenaar wel goed gebruiken, want we moeten sowieso flink bezuinigen. Op het sociaal domein hebben we een tekort van 9 miljoen euro', laat Putman weten. 

De gemeenteraad is inmiddels per brief geïnformeerd over het niet invullen van de vijfde wethouderspost. 

Het laatste nieuws uit Zevenaar

 • Coalitie Zevenaar zet oppositie buitenspel en drukt bezuinigingen erdoor

  07 november 2019
  ZEVENAAR - De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt in Zevenaar de komende jaren met jaarlijks 5 procent. Dat is een van de maatregelen van de gemeente om een miljoenenbezuiniging te realiseren. Voorstellen van de zes oppositiepartijen om bezuinigingen terug te draaien of te verzachten, haalden het niet.
 • Oppositie Zevenaar haalt bakzeil tijdens begrotingsraad

  06 november 2019
  ZEVENAAR - De oppositiepartijen hebben woensdagavond tijdens de begrotingsraad van Zevenaar een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder van financiën Nanne van Dellen. Volgens de partijen beschikten ze niet over financiële informatie die de coalitiepartijen wel zouden hebben gehad. De motie haalde het niet.
 • Sport en cultuursector in Zevenaar niet blij met bezuinigingen

  22 oktober 2019
  ZEVENAAR - De bezuinigingsplannen van het Zevenaarse college vallen bij culturele, sport en sociale organisaties en instanties koud op hun dak. Zevenaar moet 7,7 miljoen euro bezuinigen en dat betekent deels ook het verlagen of schrappen van subsidies. Tijdens een commissievergadering over de bezuinigingen uitten zeven organisaties hun zorgen.
 • Zevenaar wiste e-mails na Wob-verzoek volgens 'gebruikelijke procedure'

  18 oktober 2019
  ZEVENAAR - De e-mails van oud-burgemeester Jan de Ruiter zijn inderdaad gewist en niet meer terug te halen. Dit wissen is gebeurd volgens de gebruikelijke procedure en staat los van het Wob-verzoek van De Onderzoeksredactie. Dat laat het college van Zevenaar weten in de antwoorden op raadsvragen, die Lokaal Belang stelde naar aanleiding van de kwestie.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend