Logo De Belofte

DIDAM - Ruim tweehonderd inwoners van Loil maakten zondag kennis met de ambitieuze plannen voor het dorpscentrum. Initiatiefnemers van Hart van Loil willen met een investering van twee miljoen euro onder andere een nieuwe sporthal en een cultuurhuis realiseren.

'Het is een mijlpaal voor het dorp', stelt Onne Heesen van de regiegroep Hart van Loil. 'Dit seizoen werden we eigenaar van de sporthal. Binnen twee weken worden we ook eigenaar van de kerk en de pastorie. We willen nu het dorp enthousiast maken om de schouders eronder te zetten zodat we dit project kunnen uitvoeren.' 

Hoewel er voor de uitvoering van de plannen geen harde deadline is, wil Heesen binnen twee jaar klaar zijn. De grootste kostenpost is een nieuwe sporthal met kleedkamers die ongeveer één miljoen euro gaat kosten. Verder wordt de kerk omgebouwd tot een cultuurhuis, terwijl de pastorie een woonbestemming krijgt. Door het aanpassen van het kerkinterieur komt er ruimte voor de organisatie van concerten en feesten. Het plein bij de kerk blijft beschikbaar voor evenementen.

De tekst gaat verder na het item:

Meer dan twee miljoen

De regiegroep verwacht iets meer dan twee miljoen euro in te zetten voor de uitvoering van de centrumplannen. Voor de bekostiging wordt een gemeentelijke investeringsbijdrage van 250.000 euro gebruikt. Daarnaast levert Montferland een bijdrage van één ton voor het dorpshuis.

Verdere financiering komt onder meer uit een provinciale leefbaarheidssubsidie (100.000 euro), grond- en woningverkoop (716.000 euro) en bijdrages uit het dorp zelf. Er ligt ook een mogelijkheid in het provinciale potje Steengoed Benutten.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend