Logo De Belofte

ELST - Het hoogste punt van het nieuwe Overbetuwse gemeentehuis is bereikt: de constructie van het pand in Elst staat. De verwachting is dat burgers medio 2020 hun paspoorten en trouwaktes als vanouds kunnen ophalen nadat het is afgebouwd.

door Thomas Overdijk

'Het nieuwe pand krijgt een goed toegankelijke publiekshal', voegt Maike Weenink van Overbetuwe toe. 'Vroeger moest je een vervelende trap op, maar dadelijk kan iedereen makkelijk naar binnen om hun paspoort of rijbewijs op te halen.'

Verder komt er een 'multifunctionele ruimte'. Daar vergadert de raad, worden informatiebijeenkomsten georganiseerd en kunnen mensen trouwen.

Iedereen onder één dak

In 2001 fuseerden de gemeenten Elst, Heteren en Valburg tot de gemeente Overbetuwe. Na de fusie werkte iedereen nog vanuit twee gemeentehuizen. Toen is al vrij snel de wens uitgesproken om alle ambtenaren onder één dak te brengen.

Het nieuwe college koos er in 2014 voor om het oude gemeentepand in Elst te renoveren. Dat voldeed totaal niet meer aan de bouwkundige eisen en er was meer ruimte nodig. De andere locaties werden namelijk gesloten, waardoor er plaats moest worden gemaakt voor de ruim honderd ambtenaren die in Elst kwamen werken.

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend