Logo De Belofte

GROENLO - Oost Gelre trekt ruim 6 miljoen euro uit voor een nieuwe sporthal bij scholengemeenschap Marianum in Groenlo, met een ingang aan de Barkenkamp tussen de panden van Univé en LBA. Aangezien de gemeente met een tekort van 3 miljoen kampt, wordt de bouw met een jaar uitgesteld en wordt de nieuwe sporthal in 2022 opgeleverd.

De nieuwe sporthal zal overdag in gebruik worden genomen door de leerlingen van het Marianum en ’s avonds kunnen de ongeveer 400 actieve leden van turnvereniging Rap en Snel er terecht voor de trainingen.

Den Elshof

De overige binnensportverenigingen in Groenlo blijven vooralsnog gebruikmaken van sporthal Den Elshof naast de accommodatie van voetbalvereniging Grol, die minimaal tot 2026 in de huidige vorm zal blijven bestaan.

‘Daarna is het nog de vraag hoe we het gaan invullen, dat gaan we samen met de verenigingen oppakken’, zegt wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre.

1 miljoen euro

Het Marianum wilde aanvankelijk niet bijdragen in de kosten, daar waar de gemeente om ongeveer 1 miljoen euro vroeg van de school. Na het nodige overleg betaalt de school 500.000 euro mee. ‘Daar komt bij dat de sportvelden worden overgedragen aan de gemeente, die zijn zo’n half miljoen waard en dan kom je op dat miljoen’, zegt Porskamp. De nieuwe sporthal komt op het sportveld, aan de kant van de Rondweg (N319).

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oost Gelre trekt ruim 6 miljoen euro uit voor een nieuwe sporthal bij scholengemeenschap Marianum in Groenlo, met een ingang aan de Barkenkamp tussen de panden van Univé en LBA. Aangezien de gemeente met een tekort van 3 miljoen kampt, wordt de bouw met een jaar uitgesteld en wordt de nieuwe sporthal in 2022 opgeleverd.

Van het kostenplaatje, ruim 6,3 miljoen euro, komt daardoor ruim 5,8 miljoen voor rekening van Oost Gelre. Daar komen de kosten van de sloop van de huidige, verouderde gymzaal (30.000 euro) alsmede aanpassingen aan de infrastructuur (700.000 euro) nog bij. Zo wordt er een nieuwe toegangsweg vanaf de Barkenkamp, tussen de panden van Univé en LBA door, naar de nieuwe sporthal aangelegd.

Daardoor ontstaat er naast de nieuwe sporthal ruimte voor nóg een pand. ‘Daar wordt een maatschappelijke bestemming voor gezocht’, zegt Porskamp. Op de plek van de gesloopte gymzaal worden parkeerplaatsen aangelegd.

Sober

Het wordt een sober uitgevoerde sporthal, met een keukentje en koffiecorner, dus geen volwaardige horeca. Boven de kleedlokalen is ruimte voor tribuneplaatsen.

‘Daardoor kan de zaal, die in drie delen kan worden verdeeld, ook verhuurd worden voor andere activiteiten’, zegt de wethouder. Het Marianum wordt overdag verantwoordelijk voor het facilitair beheer van de sporthal, ’s avonds neemt Rap en Snel dat stokje over.

Versnipperd

Het plan voor de nieuwe sporthal komt in oktober in de gemeenteraad, die in november tijdens de begrotingsvergadering een beslissing neemt over de financiering. Zoals de wethouder zei, wordt er pas in 2021 gebouwd.

‘Een jaar later hebben we wel financieel de ruimte’, verklaart Porskamp. ‘Rap en Snel wilde graag een stip op de horizon hebben, omdat ze nu versnipperd op meerdere locaties actief zijn en met materialen moeten sjouwen. Nu bieden we zekerheid dat de sporthal in 2022 gerealiseerd wordt.’  

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend