Logo De Belofte

MALDEN - Wethouder Frank Eetgerink deed helemaal niet te luchtig over het verscherpte toezicht waar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zorgcentrum Malderburch in Malden onder heeft geplaatst. Dat zeg het college van burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van de lokale partij Democraten Gemeente Heumen.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het college noemt de reactie van de wethouder 'genuanceerd, met enerzijds voldoende zorg over de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen in de kwalitatieve processen bij Malderburch en anderzijds met respect en vertrouwen in bestuur en medewerkers dat ze dit snel weer ten goede kunnen keren'.

'Wij zijn een beetje geschrokken'

Democraten Gemeente Heumen maakt zich zorgen naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Gelderland, waaruit blijkt dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd het verpleeghuis een half jaar onder verscherpt toezicht heeft gesteld. De Inspectie stelt dat cliënten van zorgcentrum Malderburch in Malden risico's lopen omdat de zorg op meerdere punten niet voldoet aan de eisen. 

Wethouder Eetgerink zei naar aanleiding van het verscherpte toezicht in een reactie: 'We zijn een beetje geschrokken van het rapport. Het zijn natuurlijk onze inwoners. En daar zijn we ook wel bezorgd over dat het daar goed mee gaat.'

Hij sprak daarnaast vertrouwen uit: 'Aan de andere kant moet ik zeggen dat ik er alle vertrouwen in heb dat het bestuur van Malderburch zijn uiterste best gaat doen om samen met het kundige personeel wat ze daar hebben er iets aan te doen.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zorgcentrum Malderburch (foto: Omroep Gelderland)

'Gezondheid en veiligheid bewoners niet in gevaar'

Fractievoorzitter Jansen van Democraten Gemeente Heumen noemde de reactie van de wethouder daarop een 'luchtige reactie' en vroeg zich in schriftelijke vragen af of die reactie in juiste verhouding is tot de geconstateerde feiten, uit het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Die reactie is in de juiste verhouding tot de geconstateerde feiten, vindt het college. 'Wij achten de gezondheid en veiligheid van de bewoners van Malderburch niet in gevaar.' B&W benadrukt verder dat de gemeente verder geen rol speelt omdat het om zorg gaat die wordt uitgevoerd in het kader van de Wet langdurige zorg, waarvoor de gemeente geen verantwoordelijkheid heeft.

Reportage met een reactie van het bestuur van Malderburch, 20 augustus 2019:

Zie ook:

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend