Logo De Belofte

BEUNINGEN - Een aantal scholen in Beuningen is binnen vijf jaar aan nieuwbouw toe. Dat is de conclusie van een onderzoek dat het college van B en W heeft laten uitvoeren naar alle huisvesting voor scholen en kinderdagverblijven in Beuningen.

door Karel de Jong

Met name bij de Dromedaris en bij Klavervier prijken in het rapport voornamelijk rood afgedrukte vieren en vijven, bijvoorbeeld voor de bouwkundige staat en het binnenklimaat.

'Te snel en goedkoop gebouwd'

Het is opmerkelijk voor een school als de Dromedaris. Die is 27 jaar geleden gebouwd. Beuningen hanteert voor een school een afschrijvingstermijn van 40 jaar. Gerard van der Burgt van de overkoepelende Stichting Oeverwal kan dit wel verklaren: 'De school is te snel en te goedkoop gebouwd.'

De Dromedaris is ook de reden dat het Beuningse college een volledige scan heeft laten maken van alle schoolgebouwen. In de vorige collegeperiode was het raadslid Henk Plaizier (VVD) die zich verzette tegen het vrijmaken van een som geld voor die school. De raad wilde eerst weten hoe het er over het algeheel voorstaat op het gebied van onderwijshuisvesting.

Prioriteitenlijstje voor komende jaren

Als wethouder heeft Plaizier deze motie uitgevoerd en nu ligt er een rapport met de staat van de gebouwen en een Integraal Huisvestingsplan. Daarin staat welke investeringen de komende jaren nodig zijn, waar de prioriteiten wat betreft het college moeten liggen en wat dat kost.

Het plan is opgesteld in samenwerking met de schoolbesturen en de kinderopvangcentra. Op 24 september buigt de raad zich over de plannen. 

Het laatste nieuws uit Beuningen

 • Scholen in Beuningen in slechte staat

  04 september 2019
  BEUNINGEN - Een aantal scholen in Beuningen is binnen vijf jaar aan nieuwbouw toe. Dat is de conclusie van een onderzoek dat het college van B en W heeft laten uitvoeren naar alle huisvesting voor scholen en kinderdagverblijven in Beuningen.
 • Speeltoestellen leveren Beuningen 39.000 euro op

  17 juli 2019
  BEUNINGEN - Alle speeltoestellen die de gemeente Beuningen van de hand wilde doen, hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De ongeveer honderd speeltoestellen die via een openbare veiling van de hand werden gedaan, zijn inmiddels opgehaald.
 • Felle kritiek op Beuningse afvalgluurders: 'Hoe haalt de wethouder het in zijn hoofd?'

  06 juli 2019
  BEUNINGEN - De lokale SP-fractie in Beuningen heeft felle kritiek op de afvalcoaches in de gemeente. Die kijken pro-actief in de plastic+-kliko van bewoners om zo de afvalscheiding te controleren. Beuningen is daarin uniek en de Autoriteit Persoonsgegevens is kritisch.
 • Mag de gemeente je kliko uitpluizen? In Beuningen vinden ze van wel

  04 juli 2019
  BEUNINGEN - De gemeente Beuningen laat kliko's controleren door zogenoemde afvalcoaches. Niet wenselijk, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens. 'Stel dat je een incontinentieprobleem hebt en net de luiers hebt weggegooid. Of een zwangerschapstest. Daar heeft de gemeente helemaal niets mee te maken', zegt een woordvoerder. Beuningen vindt daarentegen dat ze er alle recht toe heeft.
 • Toekomstbestendig wonen: 'Lenen mag, maar het moet wel duurzamer'

  24 mei 2019
  WIJCHEN - Mensen in de gemeenten Wijchen, Druten en Beuningen die een lening willen om op hun oude dag langer zelfstandig thuis te kunnen blijven, moeten als voorwaarde hun huis binnenkort óók verduurzamen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend