Logo De Belofte

WIJCHEN - Zet je de kliko netjes aan de weg: wordt die niet geleegd. Inwoners van de gemeente Wijchen belden zich suf. Maar het probleem voor de 250 huishoudens is nu opgelost: de liften van de vuilniswagens zijn aangepast. Nu kunnen ze de bakken wel optillen en legen.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In november 2018 kocht de gemeente Wijchen 250 nieuwe containers om defecte containers te kunnen vervangen en voor afvalinzameling bij nieuwe adressen. De vaste leverancier en ook afval-inzamelaar DAR hadden geen geschikte containers. Daarop besloot de gemeente ze te kopen bij firma Kliko. Die containers voldoen aan de Europese normen, maar hebben een vierkante in plaats van een ronde romp.

Stinken voorbij

In gesprekken met DAR werd de gemeente duidelijk dat de oorzaak van de problemen niet ligt aan de nieuwe containers, maar aan een aantal vuilniswagens waarvan de containerlift wel de oude, maar niet de nieuwe containers kon optillen. Inmiddels zijn alle voertuigen aangepast en daarmee de problemen opgelost.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de lokale VVD-fractie. Alice Peters-Vroom, raadslid voor die partij en woonachtig in Niftrik, was één van de mensen die de vuilniswagen de straat in zag komen, maar desondanks met een volle container achterbleef.

'Dit kan toch nooit de bedoeling zijn', foeterde het VVD-raadslid eerder tegenover Omroep Gelderland. Ze is net bevallen van een tweeling en heeft daarom een grotere container voor het restafval nodig. Die kreeg ze ook, maar de nieuwe paste dus niet in de lift van de vuilniswagen omdat die verkeerd stond afgesteld. 'Een paar weken terug was het over de 40 graden. Het stinkt enorm met al die luiers erin'.

Bekijk de reportage met het verhaal Alice Peters-Vroom:

Zie ook: VIDEO | Nieuwe kliko's in Wijchen, maar Dar kan ze niet legen

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Woningbouw Wageningen gaat door, excuses projectontwikkelaar

  12 november 2019
  WAGENINGEN - Projectontwikkelaar PBD biedt excuses aan voor de onduidelijke communicatie over de verkeersroutes bij nieuwbouwwijk Kortenoord in Wageningen. De verontschuldiging kwam maandagavond vlak nadat de gemeenteraad instemde met de aanleg van 458 nieuwbouwwoningen in die wijk.
 • Vuurwerkvrij Wageningen? D66 is voor, maar andere partijen nog niet

  11 november 2019
  WAGENINGEN - D66 Wageningen pleit voor een vuurwerkvrije stad. Het gemeentebestuur wil vuurwerkvrije zones instellen, maar dat gaat de partij niet ver genoeg.
 • Informateur wast Burense politiek de oren: lokaal bestuur ernstig ontspoord

  11 november 2019
  MAURIK - Op advies van informateur Wouter de Jong gaat Buren een nieuwe coalitie onderzoeken van Gemeentebelangen Buren, PCG en CDA. Daarbij moet het gemeentebestuur in Buren hard werken aan een verziekte bestuurscultuur, concludeert De Jong.
 • Ondanks protesten verhoogt Hattem de toeristenbelasting

  11 november 2019
  HATTEM - Hattem verhoogt de toeristenbelasting in 2020 van 1,32 euro naar 1,50 euro per persoon per nacht. Bezwaren van recreatieondernemers en de Jachthaven, en amendementen van oppositiepartijen VVD en D66 kregen wat dat betreft geen gevolg: de voorgestelde plannen van het college zijn maandagavond door de raad ingestemd.
 • Actiegroepen vergroenen Arnhemse Blauwe Golven zelf met 'Cathelijne Bouwkamp Bosje'

  11 november 2019
  ARNHEM - Verschillende actiegroepen hebben maandag een actie op touw gezet bij de Blauwe Golven om bomen te planten op braakliggende stukken grond. Er moeten twee bosjes en een klein plantsoen komen. De bosjes worden onder meer vernoemd naar politici die verbonden zijn aan de discussie rondom het bomenbeleid in Arnhem. 'Er wordt te lang gesteggeld, zonder enig resultaat.'
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend