Logo De Belofte

WIJCHEN - Zet je de kliko netjes aan de weg: wordt die niet geleegd. Inwoners van de gemeente Wijchen belden zich suf. Maar het probleem voor de 250 huishoudens is nu opgelost: de liften van de vuilniswagens zijn aangepast. Nu kunnen ze de bakken wel optillen en legen.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In november 2018 kocht de gemeente Wijchen 250 nieuwe containers om defecte containers te kunnen vervangen en voor afvalinzameling bij nieuwe adressen. De vaste leverancier en ook afval-inzamelaar DAR hadden geen geschikte containers. Daarop besloot de gemeente ze te kopen bij firma Kliko. Die containers voldoen aan de Europese normen, maar hebben een vierkante in plaats van een ronde romp.

Stinken voorbij

In gesprekken met DAR werd de gemeente duidelijk dat de oorzaak van de problemen niet ligt aan de nieuwe containers, maar aan een aantal vuilniswagens waarvan de containerlift wel de oude, maar niet de nieuwe containers kon optillen. Inmiddels zijn alle voertuigen aangepast en daarmee de problemen opgelost.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de lokale VVD-fractie. Alice Peters-Vroom, raadslid voor die partij en woonachtig in Niftrik, was één van de mensen die de vuilniswagen de straat in zag komen, maar desondanks met een volle container achterbleef.

'Dit kan toch nooit de bedoeling zijn', foeterde het VVD-raadslid eerder tegenover Omroep Gelderland. Ze is net bevallen van een tweeling en heeft daarom een grotere container voor het restafval nodig. Die kreeg ze ook, maar de nieuwe paste dus niet in de lift van de vuilniswagen omdat die verkeerd stond afgesteld. 'Een paar weken terug was het over de 40 graden. Het stinkt enorm met al die luiers erin'.

Bekijk de reportage met het verhaal Alice Peters-Vroom:

Zie ook: VIDEO | Nieuwe kliko's in Wijchen, maar Dar kan ze niet legen

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Rechter verwerpt bezwaren omwonenden, weg vrij voor komst zonnepark

  25 februari 2020
  HALL - De komst van een zonnepark in Hall, gemeente Brummen, is weer een stap dichterbij. Omwonenden zijn het niet eens met de plannen, maar de rechter wees hun bezwaren onlangs af.
 • Gemeente helpt honderd inwoners alsnog aan werk: 'Te grote groep doet niet mee'

  25 februari 2020
  SILVOLDE - De gemeente Oude IJsselstreek vindt dat een grote groep inwoners niet meedoet en daarom kiest ze voor een andere wijze om de participatiewet uit te voeren. Met het project 'Meedoen Werkt' moeten honderd inwoners die nu nog thuis zitten naar een betaalde baan worden geholpen.
 • Verkeersdrukte valt mee in Wageningen, buurt wil rondweg niet

  24 februari 2020
  WAGENINGEN - De Campusroute in Wageningen is niet nodig. Dat zeggen omwonenden en lokale politici op basis van nieuwe verkeerscijfers. Daaruit blijkt dat de verkeersdrukte op provinciale wegen in Wageningen achterblijft bij de voorspellingen.
 • Weer geen groen licht voor GGZ-instelling

  24 februari 2020
  ELST - Zorginstelling Safehouse-Schoonschip heeft weer geen groen licht gekregen om een tweede tehuis voor ex-verslaafden te openen in Elst. Wethouder Rob Engels reageert teleurgesteld: ‘Ik heb een hoge pet op van deze zorgpartij, jammer dat ze zo lastig een tweede plek vindt.’
 • Personeel afvalverwerker Avri bedreigd, gemoederen lopen hoog op over boetes

  23 februari 2020
  GELDERMALSEN - Goed bedoelende Rivierenlanders die een klein foutje maken in het scheiden van hun afval krijgen daar geen bekeuring voor. Dat stelt directeur van Avri Walter Brouwer. De organisatie ligt onder vuur vanwege afvalcontroles bij inwoners. De gemoederen lopen dusdanig hoog op dat Avri aangifte doet van bedreiging van een handhaver.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend