Logo De Belofte

NIJMEGEN - Een groep inwoners uit Lent is boos op de gemeente Nijmegen, omdat steeds meer wandelgebied wordt opgeofferd voor nieuwbouw. Volgens hen worden in het verleden gedane beloften niet nagekomen door de gemeente.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Maassen gaat iedere dag op stap met de hond. Voorheen kon hij zijn trouwe viervoeter vlakbij huis laten loslopen, maar in 2015 werd een groot deel van het wandelpad opgeofferd voor de nieuwbouw van de wijk Plant je vlag.

Tekst gaat door na video:

Belofte van de gemeente

Maassen begon een handtekeningenactie en haalde binnen korte tijd 550 handtekeningen op, waarna hij met wethouder Velthuis mocht praten. Daar kreeg hij naar eigen zeggen de belofte dat er naast het verdwenen pad een zogenoemd struinpad zou komen.

Rijkswaterstaat zou dit verharde pad kunnen gebruiken voor onderhoud van de waterkant. Ook wandelaars en joggers kunnen er gebruik van maken en hondenbezitters zouden er hun hond los kunnen laten lopen.

Vertrouwen in gemeente kwijt

Maar tot nu toe is er van die belofte niets terechtgekomen. 'De wethouder heeft elke keer weer een ander argument waarom het nog steeds niet aangelegd is', aldus Maassen.

Op de buurtapp Next Door hebben ze ondertussen geen goed woord over voor de gemeente en zijn ze hun vertrouwen kwijt. 'Je mag kennelijk wel in Lent wonen, maar je mag er niet leven.' Maassen is het daar wel mee eens: 'Je hebt een huis. Ga maar naar je werk en kom maar terug en daarna moet je jezelf rustig houden.'

Steeds minder hondenlosloopgebied

De hoeveelheid hondenlosloopgebied in Lent is de afgelopen jaren flink afgenomen. 'We hadden eerst een pad van 1600 meter lang en 3 meter breed waar we onze hond konden los laten lopen, maar daar is nu nog maar zo'n 600 meter van over. En ook dat dreigt te verdwijnen door nieuwbouw.'

Op die manier 'jaagt de gemeente hondenbezitters de auto in' om het veel verder gelegen losloopgebied Heumensoord te bereiken. Maassen: 'Dat kun je in een gemeente die vorig jaar Green Capital was niet maken.'

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Nijmegen: 'Tippelzone pas dicht als vrouwen er niet meer afhankelijk van zijn'

  18 september 2019
  NIJMEGEN - Nijmegen wil over twee jaar bekijken of de tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat dicht kan. Dat voornemen staat haaks op de wil van onder meer de gemeenteraad, die bang is dat de vrouwen hierdoor alleen maar in slechtere omstandigheden terechtkomen.
 • D66 Nijmegen maakt zich zorgen om toename daklozen

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk in Nijmegen? En is er in de stad ook een flinke toename, zoals het landelijke beeld laat zien? En hoe komt dat dan? Dat zijn vragen waarop D66 antwoorden wil van het college van burgemeester en wethouders. De partij maakt zich zorgen.
 • Burgemeesters luiden noodklok: criminelen aan de winnende hand

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Door een gebrek aan politiemensen en geld dreigt de onderwereld steeds meer vervlochten te raken met de bovenwereld. Twaalf burgemeesters, waaronder Hubert Bruls van Nijmegen, doen in een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer om de oprukkende criminaliteit gezamenlijk een halt toe te roepen.
 • 'Eén op de vijf mensen met psychiatrische aandoening moet naar zelfstandig wonen'

  12 september 2019
  NIJMEGEN - Twintig procent van de mensen in beschermde woonvormen moet doorstromen naar zelfstandig wonen met begeleiding. Dat willen gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen in het Rijk van Nijmegen bereiken door intensiever samen te werken.
 • Nijmegen praat met 300 jongeren om ze aan werk te helpen

  11 september 2019
  NIJMEGEN - Jongeren in Nijmegen die langer dan 2 jaar van een uitkering leven, worden vanaf deze maand door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over hun toekomst. In totaal gaat het om 300 jongeren die na hulp van het Regionaal Werkbedrijf of het Gemeentelijk bureau Zorg en inkomen nog steeds in de bijstand zitten.

Overig verkiezingsnieuws

 • Heumen omzeilt boete wegens 'verkapte staatssteun'

  20 september 2019
  MALDEN - De gemeente Heumen probeert onder een dwangsom uit te komen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de ACM overtreedt de gemeente de Wet Markt & Overheid (M&O) doordat de ondernemer die het sportcentrum Malden runt hiervoor een jaarlijkse bijdrage ontvangt.
 • Wethouder De Vries integer, maar communicatie kon beter

  19 september 2019
  KERKDRIEL - Wethouder Peter de Vries van Maasdriel heeft zuiver en integer gehandeld. Dat is de conclusie van het onderzoek dat in opdracht van burgemeester Henny van Kooten is uitgevoerd naar een perceel in bezit van de wethouder. De uitkomsten van het onderzoek zijn donderdagavond in de raad van Maasdriel besproken.
 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • Pilot met vuurwerkvrije zones in Harderwijk

  19 september 2019
  HARDERWIJK - De gemeenteraad in Harderwijk heeft donderdagavond ingestemd met de uitvoering van een pilot voor vuurwerkvrije zones deze jaarwisseling.
 • Wageningen verstrekt goedkope lening voor levensloopbestendig wonen

  19 september 2019
  WAGENINGEN - Wageningen wil een goedkope lening voor inwoners die hun huis levensloopbestendig maken of asbest laten verwijderen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend