Logo De Belofte

NIJMEGEN - Een groep inwoners uit Lent is boos op de gemeente Nijmegen, omdat steeds meer wandelgebied wordt opgeofferd voor nieuwbouw. Volgens hen worden in het verleden gedane beloften niet nagekomen door de gemeente.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Maassen gaat iedere dag op stap met de hond. Voorheen kon hij zijn trouwe viervoeter vlakbij huis laten loslopen, maar in 2015 werd een groot deel van het wandelpad opgeofferd voor de nieuwbouw van de wijk Plant je vlag.

Tekst gaat door na video:

Belofte van de gemeente

Maassen begon een handtekeningenactie en haalde binnen korte tijd 550 handtekeningen op, waarna hij met wethouder Velthuis mocht praten. Daar kreeg hij naar eigen zeggen de belofte dat er naast het verdwenen pad een zogenoemd struinpad zou komen.

Rijkswaterstaat zou dit verharde pad kunnen gebruiken voor onderhoud van de waterkant. Ook wandelaars en joggers kunnen er gebruik van maken en hondenbezitters zouden er hun hond los kunnen laten lopen.

Vertrouwen in gemeente kwijt

Maar tot nu toe is er van die belofte niets terechtgekomen. 'De wethouder heeft elke keer weer een ander argument waarom het nog steeds niet aangelegd is', aldus Maassen.

Op de buurtapp Next Door hebben ze ondertussen geen goed woord over voor de gemeente en zijn ze hun vertrouwen kwijt. 'Je mag kennelijk wel in Lent wonen, maar je mag er niet leven.' Maassen is het daar wel mee eens: 'Je hebt een huis. Ga maar naar je werk en kom maar terug en daarna moet je jezelf rustig houden.'

Steeds minder hondenlosloopgebied

De hoeveelheid hondenlosloopgebied in Lent is de afgelopen jaren flink afgenomen. 'We hadden eerst een pad van 1600 meter lang en 3 meter breed waar we onze hond konden los laten lopen, maar daar is nu nog maar zo'n 600 meter van over. En ook dat dreigt te verdwijnen door nieuwbouw.'

Op die manier 'jaagt de gemeente hondenbezitters de auto in' om het veel verder gelegen losloopgebied Heumensoord te bereiken. Maassen: 'Dat kun je in een gemeente die vorig jaar Green Capital was niet maken.'

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Studentenhuis 'totaal verrast' dat Nijmegen vergunning weigert

  19 februari 2020
  NIJMEGEN - Totaal verrast waren ze naar eigen zeggen. De eigenaren van dispuuthuis THOR aan de Bijleveldsingel toen zij halverwege 2018 horen kregen dat ook zij een vergunning nodig hadden voor het dispuuthuis waar ze zelf ook nog hebben gewoond. Volgens hen blijkt uit diverse signalen van de gemeente dat hun huis al legaal verhuurd was. Dat zeiden ze woensdag tegen de bestuursrechter, die moet beslissen over het lot van het studentenhuis.
 • Zo komt het nieuwe station in Nijmegen er uit te zien

  18 februari 2020
  NIJMEGEN - Het fietspad bij het nieuwe station in Nijmegen wordt verdiept aangelegd. Dat is één van de meest markante veranderingen van het stationsgebied die het college dinsdag presenteerde. Hierdoor hoeven fietsers en bussen elkaar niet meer te kruisen waarmee een eind komt aan een van de meest gevaarlijke punten in Nijmegen.
 • Studenten in Nijmegen binnenkort dakloos?

  18 februari 2020
  NIJMEGEN - Blijft één van de oudste dispuuthuizen van Nijmegen bestaan of komt er een einde aan een traditie van dertig jaar? Dat is in handen van de bestuursrechter die woensdag moet beslissen over het lot van dispuuthuis THOR aan de Bijleveldsingel 80. De eigenaren van het pand zijn in beroep gegaan tegen de weigering van Nijmegen om een vergunning af te geven voor het studentenhuis.
 • Burgemeester Bruls: 'Sommige bedelaars verdienen beter dan ik'

  13 februari 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen komt eind maart met een plan van aanpak tegen de overlast van dak- en thuislozen en bedelaars in het centrum van de Waalstad. Dat heeft hij de raad woensdagavond laten weten. Of daarbij ook een bedelverbod wordt ingesteld, is nog niet zeker.
 • Nijmegen niet voor lokaal vuurwerkverbod nu Den Haag maatregelen aankondigt

  12 februari 2020
  NIJMEGEN - Het grootste deel van de Nijmeegse gemeenteraad ziet een algeheel lokaal vuurwerkverbod in de Waalstad niet zitten. Dat bleek woensdagavond bij de evaluatie van de afgelopen jaarwisseling. Daar was om gevraagd door GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Een deel van de raad vroeg zich af waarom, omdat de landelijke politiek al maatregelen heeft aangekondigd.

Overig verkiezingsnieuws

 • Opgerolde cocaïnewasserij zat verstopt in varkensschuur

  19 februari 2020
  VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Ambtenaren leren vriendelijker met vragen van burgers om te gaan

  19 februari 2020
  LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
 • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

  19 februari 2020
  ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend