Logo De Belofte

AALTEN - De sloop van voormalig asielzoekerscentrum Groot Deunk in Barlo is begonnen.

De gemeente Aalten besloot begin dit jaar dat het pand moet worden gesloopt om ruimte te maken voor landbouw, natuur en recreatie. Op het terrein krijgt de Christelijke Oranjevereniging Wilhelmina Barlo een gebouw tot haar beschikking met een stukje grond waarop jaarlijks evenementen gehouden kunnen worden. De buurt maakte zich daar begin dit jaar al zorgen over. Omwonenden wilden weten wat de precieze afspraken waren en welke overlast dat tot gevolg heeft.

Tekst gaat verder na de video.

Veel weerstand

Om het voormalig azc is de afgelopen jaren ook een hoop te doen geweest. Inwoners van Barlo waren fel tegen de opvang van asielzoekers in hun buurtschap. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt er nu voor dat het terrein leeg wordt opgeleverd. De gemeente Aalten betaalt de aanplant van groen.

Zie ook: Voormalig AZC Barlo krijgt een nieuwe bestemming

Overig verkiezingsnieuws

 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  ARNHEM - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • Jan Pieter van der Schans is de jongste wethouder in Ede ooit

  29 mei 2020
  EDE - De gemeenteraad van Ede heeft Jan Pieter van der Schans benoemd als nieuwe wethouder. De 28-jarige wordt voor zover bekend de jongste wethouder in Gelderland op dit moment.

Het laatste nieuws uit Aalten

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend