Logo De Belofte

OOSTERBEEK - Het voormalige postkantoor aan Plein 1946 in Oosterbeek krijgt een monumentale status en lijkt daarmee van de sloop gered. De eigenaar van het pand uit de wederopbouwtijd wilde het afbreken en vervangen voor nieuwbouw, meldt de gemeente Renkum.

Uit overleg met buurtbewoners blijkt dat veel Oosterbekers graag het pand willen behouden voor het dorp. In 2010 oordeelde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente nog dat het gebouw niet de status van monument waard was. 

Vanwege de geluiden uit de buurt heeft het Renkumse college de commissie gevraagd om nu nogmaals naar de status van het pand te kijken. 

'Unicum voor Renkum'

De commissie vindt dat het voormalige postkantoor een voor de gemeente Renkum zeldzaam voorbeeld is van een postkantoor uit de wederopbouwperiode. 'Het is een unicum voor de gemeente Renkum, en het is nog één van de weinige resterende voormalige postkantoren uit de wederopbouwjaren in Gelderland.'

Wat de eigenaar nu met het kersverse gemeentelijke monument wil doen, is nog niet duidelijk. De gemeente gaat met deze partij in overleg.

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend