Logo De Belofte

ARNHEM - De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca bij het Arnhemse station is maandag gestart. Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniële hei-installatie in werking en sloeg zo de officiële eerste paal.

Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2020 wordt opgeleverd. Daarmee moet dit deel van Arnhem Centraal een 'intiemere en levendigere' uitstraling krijgen, met aan beide zijden van de Oude Stationsstraat winkels en horeca. 

Van der Zee is blij dat het stationsgebied nu zijn voltooiing nadert. 'Dit draagt echt bij aan een gastvrije stad. Je loopt straks vanaf het station door een mooi gebied, zo richting stadscentrum.'

Op de bouwkavel, achter Pathe en Luxor Live komt een Ibis Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units. Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, zoals ook in de rest van het stationsgebied. 

Om de bouwplaats heen staat een schutting waar sinds vorige week vijf verhalen zijn afgebeeld, die iconisch zijn voor de wederopbouw van de stad.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend