Logo De Belofte

NUNSPEET - Wethouder Mark van de Bunte heeft maandag het eerste bronzen certificaat voor een gezonde sportkantine mogen overhandigen aan Sportbedrijf Nunspeet.

Namens het Sportbedrijf nam hoofd horeca Harrie Petersen het certificaat in ontvangst. Tijdens een feestelijke opening van de kantine in combinatie met de start van de zwemvierdaagse konden alle deelnemers na afloop genieten van een gezond ijsje, water met een smaakje en verschillende andere gezonde snacks.

Sportbedrijf Nunspeet heeft de ambitie om meer gezonde alternatieven in de sportkantine aan te bieden. Met deze ambities in het achterhoofd heeft het Sportbedrijf het assortiment aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Sinds februari 2019 is het Sportbedrijf bezig om stapje voor stapje de sportkantine gezonder te maken. Zo is onder meer het aanbod van de snoepautomaat gewijzigd. Ook kunnen bezoekers kiezen voor een volkoren-tosti en is er een ruimer aanbod aan gezonde drankjes. Met ingang van maandag kunnen alle bezoekers genieten van het vernieuwde en gezondere assortiment.

‘Het behalen van het bronzen certificaat is natuurlijk een mooie prestatie en met het oog op de nieuwe accommodatie op De Wiltsangh een goede stap om daar een gouden kantine te realiseren. Sportbedrijf Nunspeet wil naast een gezonder aanbod in de sportkantine zich inzetten voor duurzaamheid. Het plastic waarin wij onze producten verkopen gaat bijvoorbeeld plaatsmaken voor biologisch afbreekbaar materiaal’, zegt Harrie Petersen over de nieuwe bronzen kantine.

Van de Bunte voegde hier aan toe: ‘Bewegen en gezond eten en drinken is heel belangrijk, vandaar dat wij ook waanzinnig trots zijn op de eerste bronzen kantine in onze gemeente. Het aanbieden van voldoende gezonde keuzes smaakt natuurlijk naar meer.'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet: betrek mensen met een verstandelijke beperking bij beleid

  13 januari 2021
  NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet wil dat ook inwoners met een verstandelijke beperking actief en op maat betrokken worden bij het ontwikkelen van de Inclusie agenda. Raadslid Arie Harteveld: “ Als ChristenUnie hebben we veel aandacht gevestigd op de grote groep inwoners met een licht verstandelijke beperking. Zij gaan vaak niet de barricades op maar komen wel degelijk barrières tegen.”
 • Gemeentebelang ziet kansen voor Sportpark Hulshorst

  17 december 2020
  HULSHORST - Gemeentebelang Nunspeet ziet een unieke kans voor de kern Hulshorst om met de aankoop van een stuk grond de lokale faciliteiten flink uit te breiden.
 • Gemeentebelang Nunspeet vraagt meer mogelijkheden voor woonstarters

  10 november 2020
  NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van burgemeester en wethouders om meer mogelijkheden voor woonstarters gevraagd. Door enerzijds starters op de woningmarkt beter te faciliteren en anderzijds ontwikkelaars meer mogelijkheden te geven om te bouwen hoopt de partij het beter mogelijk te maken voor starters om in de Gemeente Nunspeet te blijven wonen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de gemeente zich moet richten op woningen voor de lokale bevolking.
 • Pieter Teeninga wethouderskandidaat ChristenUnie Nunspeet

  14 oktober 2020
  NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet draagt Pieter Teeninga (65) uit Harderwijk voor als wethouder. Teeninga is een ervaren bestuurder. Hij was 11 jaar wethouder in Harderwijk. “Besturen is niet voor bange mensen,” zei hij in 2010. Er moest toen fors gesneden worden in subsidies. In 2014 was Teeninga de enige wethouder die een doorstart maakte in een heel nieuw college met jonge collega’s. “Ik ben een verbinder en zoek het gesprek met inwoners. Dat vind ik belangrijk. Samen kom je verder. Met die insteek wil ik ook graag in Nunspeet aan de slag.”
 • Forse uitgaven zijn nodig om de effecten van de coronacrisis op te vangen in Epe

  09 oktober 2020
  EPE - Het college van B&W heeft de begroting van de gemeente Epe voor de periode 2021-2024 gepresenteerd. Voor de eerste drie jaar is de begroting sluitend. Ingaande 2024 ontstaat naar verwachting een structureel tekort van € 1 miljoen. Maatregelen zullen in de toekomst nodig zijn om dit tekort op te heffen. Deze begroting speelt op deze uitzonderlijke situatie in. Dit keer geen budget voor nieuwe beleidsinitiatieven, maar een begroting die gebaseerd is op voortzetting van bestaand en reeds voorgenomen beleid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend