Logo De Belofte

EWIJK - De gemeente Beuningen lijkt niet gevoelig voor de bezwaren van bewoners van vakantiepark de Groene Heuvels. Zij moeten van de gemeente vertrekken, maar hadden de kans om bezwaar in te dienen. Maar de gemeente lijkt dus niet onder de indruk van de bezwaren.

door Sven Strijbosch

Permanent wonen op het vakantiepark mag niet volgens het bestemmingsplan, maar gebeurt al jaren volop. Vrijwel alle huisjes in Ewijk worden bewoond door arbeidsmigranten of permanente bewoners. Burgemeester Daphne Bergman maakt daar nu een einde aan. 

In een voorstel dat dinsdag wordt besproken door het college van burgemeester en wethouder valt het volgende te lezen: 'Een eerste deel van de zienswijzen is beoordeeld en geeft geen aanleiding af te zien van een last onder dwangsom.' Het gaat in totaal om 45 bezwaren. 

Dwangsom 60.000 euro

De boete voor bewoners die de fout ingaan, kan aardig in de papieren lopen. Binnen zes maanden moeten eigenaren een einde maken aan niet-recreatieve bewoning van de huisjes. Na die periode gaat het 10.000 euro per maand kosten met een maximum van 60.000 euro. 

In totaal zijn er bij de gemeente Beuningen 120 zogenoemde zienswijzen binnengekomen. Die worden in etappes beoordeeld. Een eerste deel lijkt nu niet te worden gehonoreerd als het college dinsdag instemt. Totdat er een officieel besluit is kan de gemeente niet reageren. 

Boze bewoners

Veel parkbewoners zijn strijdlustig en zien het niet zitten om na jaren te vertrekken. 'Er zijn mensen die hier al 23 jaar wonen. Die kochten een huis toen het park werd gebouwd en staan hier ingeschreven', vertelde Els van Laar eerder. Ze wil desnoods tot de Raad van State doorvechten.

De gemeente wil ondertussen snel verandering op het park: 'Met de gemeenteraad wordt in het najaar een gebiedsontwikkelingstraject besproken om het gebied van de Groene Heuvels door te ontwikkelen naar een vitaal en recreatief park gericht op de toekomst', staat er in het collegevoorstel. 

Zie ook:

 

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend