Logo De Belofte

HATTEM - De gemeenten Hattem, Epe en Heerde en woningcorporatie Triada hebben met meerdere zorginstellingen afspraken gemaakt over de mogelijkheid om zorgcliënten zelfstandig te laten wonen. De afspraken zijn gebundeld in de Opstapregeling, inclusief goede begeleiding en regelmatige evaluatie.

Via de Opstapregeling krijgt een kandidaat zorgcliënt van Triada een tijdelijk huurcontract voor maximaal twee jaar. Er moet dan wel een huurwoning beschikbaar zijn. Bij het tijdelijke huurcontract geeft de gemeente een indicatie voor zorgbegeleiding af. Dat is begeleiding voor een aantal uren per week. Elk half jaar evalueert Triada samen met de hulpverlener, de betrokken gemeente en de bewoner. Als het goed gaat, krijgt de bewoner een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Samenwerking helpt

De regeling is bedoeld voor zorgcliënten die vanuit beschermd wonen uitstromen. Voor hen is het vaak lastig om tijdig een geschikte woonruimte te vinden. Door de samenwerking tussen Triada en de gemeenten kan deze doelgroep makkelijker een woning vinden. Cliënten blijven tegelijkertijd nog enige tijd onder begeleiding, zodat ze goed hun plek kunnen vinden in de nieuwe buurt.

De gemeenten, zorginstellingen en Triada denken hiermee een goed format voor huisvesting van deze doelgroep te hebben ontwikkeld. Het biedt cliënten die daaraan toe zijn de kans op zelfstandig wonen. De zorgcliënt vraagt de Opstapregeling samen met de hulpverlener aan. Meer informatie over de Opstapregeling en de aanvraagprocedure is verkrijgbaar bij Triada en op de website van de gemeente Hattem.

Door: Mediapartner RTV Hattem

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend