Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het kan niet beter: op de dag dat in sportcentrum Rozengaarde in Doetinchem het nieuwe buitenbad officieel wordt geopend is er in Nederland kans op een nieuwe hittegolf. En dus zoeken veel mensen verkoeling in het bad en proberen de nieuwe glijbaan uit. De allereerste die er vanaf moet, doet dat in stijl: met overhemd en stropdas.

Het is wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem die net daarvoor keurig in pak de bezoekers en medewerkers van sportcentrum Rozengaarde heeft toegesproken. Daarna gaat snel het jasje en de broek uit en gaat hij met de handen in de lucht als eerste van de nieuwe glijbaan. 'Fantastisch', zegt hij als hij boven komt.

In de rij

'Omdat we geen echt buitenbad hadden, merkten we dat aan de bezoekerscijfers in de zomer. We wilden daarom heel graag een buitenbad. En dan moet je in de rij voordat bouwers tijd hebben. Het bad is niet groot, maar we zijn heel blij dat we hier nu lekker buiten kunnen zwemmen en spelen.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Het kan niet beter: op de dag dat in sportcentrum Rozengaarde in Doetinchem het nieuwe buitenbad officieel wordt geopend is er in Nederland kans op een nieuwe hittegolf. En dus zoeken veel mensen verkoeling in het bad en proberen de nieuwe glijbaan uit. De allereerste die er vanaf moet, doet dat in stijl: met overhemd en stropdas.

Hij krijgt bijval van de bezoekers. 'Hij is supersnel', gillen een paar jongens die keer op keer de glijbaan afgaan. 'Heerlijk dat we nu echt buiten kunnen zwemmen', zeggen een paar oudere dames. 'Er was voorheen alleen een badje waar je in kon zitten, nu kunnen we echt zwemmen. En dat met dit weer.'

Derde hittegolf?

Dat tropische weer zou wel eens heel uniek kunnen worden, zegt weerman Jordi Huirne van MeteoGroup in Wageningen. 'Als we vijf dagen 25 graden hebben, waarvan drie dagen minimaal 30 graden, spreken we van een hittegolf en dat zouden we maandag of dinsdag wel eens bereikt kunnen hebben en dat is dan de derde dit jaar.' 

Tekst gaat verder onder de foto.

Het kan niet beter: op de dag dat in sportcentrum Rozengaarde in Doetinchem het nieuwe buitenbad officieel wordt geopend is er in Nederland kans op een nieuwe hittegolf. En dus zoeken veel mensen verkoeling in het bad en proberen de nieuwe glijbaan uit. De allereerste die er vanaf moet, doet dat in stijl: met overhemd en stropdas.

Volgens de weerman komt dat bijna niet voor; drie hittegolven in één jaar. 'We zien het wel meer gebeuren. Vroeger was een hittegolf echt uniek; nu gebeurt het steeds vaker. Maar wat vooral bijzonder is, is dat het al eind augustus is. De laatste keer dat we een hittegolf nog later in de zomer hadden, was in 1942.'

Bekijk hier de reportage van de opening van het buitenbad in Doetinchem én weerman Jordi Huirne:

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Oppositie Doetinchem voelt zich niet gehoord in bezuinigingsdebat

  08 november 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met een flink pakket aan bezuinigingsmaatregelen van in totaal negen miljoen euro. De OZB gaat met vijf procent omhoog, subsidies voor jeugdleden om te sporten worden verminderd en er wordt flink bezuinigd op het sociaal domein. De oppositiepartijen voelden zich totaal niet gehoord en volgens hen was alles al in beton gegoten.
 • Voetballertjes en senioren bieden petities aan tegen bezuiniging in Doetinchem

  07 november 2019
  DOETINCHEM - Jeugdleden van voetbalvereniging DZC'68 en ouderen van het Seniorenontmoetingspunt Doetinchem lieten donderdagavond van zich horen voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Burgemeester Mark Boumans kreeg van beide organisaties een petitie overhandigd, omdat ze het niet eens zijn met de voorgenomen bezuinigingen.
 • Doetinchem wil onderzoek naar cameratoezicht

  01 november 2019
  DOETINCHEM - Na horecaondernemers en de politie is ook de gemeenteraad van Doetinchem voorstander van cameratoezicht. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering. In een motie die door een groot deel van de raad werd gesteund, wordt de oproep gedaan om te onderzoeken waar en hoe er cameratoezicht kan komen in het centrum van de stad.
 • Politie en horeca zien cameratoezicht in Doetinchem zitten

  31 oktober 2019
  DOETINCHEM - Horeca-ondernemers en de politie in Doetinchem pleitten voor cameratoezicht in het centrum van de stad. Na de massale vechtpartij van drie weken geleden, waarbij er geweld werd gebruikt tegen hulpverleners, laaide de discussie over cameratoezicht in het centrum van Doetinchem weer op. Vanavond praat de gemeenteraad over het onderwerp.
 • Raad Doetinchem bezorgd over sluiting cellencomplex

  30 oktober 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem is bezorgd over de sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Het CDA dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering namens meerdere partijen een motie in, waarin staat dat burgemeester Mark Boumans er alles aan moet doen om deze beslissing van de Nationale Politie ongedaan te maken.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend