Logo De Belofte

APELDOORN - Een bouwer van het ingestorte dak van het AZ-stadion is als hoofdaannemer betrokken geweest bij de bouw van fietsbrug De Freule in Apeldoorn. Dat blijkt uit navraag van Omroep Gelderland bij de gemeente. Wat de naam van de aannemer is, heeft de gemeente niet bekendgemaakt. Met de brug zijn al jaren problemen.

Bij de bouw van de Apeldoornse fietsbrug zijn in 2000 verschillende fouten gemaakt. Eerst lag de brug verkeerd om en later bleek dat een speciale coating niet was aangebracht, waardoor De Freule flink ging roesten.

Er zijn nog altijd zorgen om de zijbalkons, waar bankjes stonden om van het uitzicht te genieten. De gemeente zegt de balkons 'niet te vertrouwen' met grote mensenmassa's. Daarom moesten ze tijdens de sinterklaasintocht van 2017 dicht. Nog steeds zijn de balkons afgesloten met dranghekken.

Aansprakelijkheid

De gemeente Apeldoorn heeft onderzocht of de constructieproblemen de aannemer aan te rekenen waren. Maar dat was niet mogelijk. 'De termijn hiervoor bleek op dat moment al verjaard', zegt een woordvoerder. 

Het instorten van een deel van de dakconstructie van het AZ-stadion ruim een week geleden, is voor de gemeente geen aanleiding om extra maatregelen te nemen. 'De constructie en de veiligheid van de brug heeft al langere tijd onze volledige aandacht.'

'Veilig voor fietsers en voetgangers'

'De brug wordt goed in de gaten gehouden en er wordt onderhoud gepleegd als het nodig is', gaat de woordvoerder verder. 'Zo blijft de brug veilig begaanbaar voor fietsers en voetgangers', verzekert ze.

Maar Apeldoorn zit wel met de brug in de maag en wil het probleem met de zijbalkons oplossen. 'In het najaar starten we opnieuw een aanbestedingstraject, zodat we ook dit onderdeel van de brug nog kunnen verbeteren.' 

Zie ook: 

Het laatste nieuws uit Apeldoorn

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend