Logo De Belofte

MALDEN - De Malderburch, het verpleeghuis in Malden dat een half jaar onder verscherpt toezicht staat van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, heeft het vertrouwen van de gemeente Heumen. Dat zegt wethouder welzijn Frank Eetgerink.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'We zijn een beetje geschrokken van het rapport', reageert de wethouder op de ondertoezichtstelling. 'Het zijn natuurlijk onze inwoners. En daar zijn we ook wel bezorgd over dat het daar goed mee gaat.'

Maatregelen

Eetgerink spreekt daarnaast vertrouwen uit: 'Aan de andere kant moet ik zeggen dat ik er alle vertrouwen in heb dat het bestuur van Malderburch zijn uiterste best gaat doen om samen met het kundige personeel wat ze daar hebben er iets aan te doen.'

Tekst gaat verder onder de reportage.

Zeker met de aangekondigde maatregelen verwacht de wethouder dat er goede acties worden ondernomen om het snel op te lossen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt dat cliënten van zorgcentrum Malderburch in Malden risico's lopen omdat de zorg niet voldoet aan de eisen. Als gevolg daarvan is de instelling voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld.

Externe hulp ingezet

De raad van bestuur en raad van toezicht laten weten dat ze de bevindingen van de inspectie herkennen en zeer serieus nemen. Er is een extern projectleider aangetrokken die zich volledig gaat focussen op de verbeterpunten uit het rapport. Daarnaast gaat Malderburch een ondersteuningsprogramma voor verpleeghuiszorglocaties volgen, dat in 2018 door minister De Jonge is gepresenteerd.

Dat moet de zorginstelling helpen om merkbaar en meetbaar te verbeteren. De raden hebben er vertrouwen in dat over een half jaar de door de inspectie geconstateerde knelpunten op orde zijn. De inspectie volgt gedurende het verscherpt toezicht de voortgang van verbetermaatregelen nauwlettend.

Zie ook: Verpleeghuis in Malden onder verscherpt toezicht, neemt kritiek 'zeer serieus'

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend