Logo De Belofte

DOESBURG - Wie op zoek is naar tijdelijke woonruimte in Doesburg, kan proberen om een kamer te bemachtigen in een voormalig schoolgebouw aan de Begoniastraat. Om vernielingen te voorkomen, laat de gemeente het pand tijdelijk onder anti-kraak voorwaarden verhuren. De gemeente besluit later over de verdere toekomst van de oude school.

De start van de zomervakantie betekende het einde van locatie Ooi van De Horizon in Doesburg. De basisschool gaat niet meer open vanwege een dalend aantal leerlingen.

Avontuurlijk wonen

Voor het voormalig schoolgebouw is de stichting VoorkomLeegstand op zoek naar bewoners die van avontuurlijk wonen houden. Je woont op basis van bruikleen (anti-kraak) in een klaslokaal waar je zelf een woon- en slaapkamer kan inrichten. In totaal zijn er tien lokalen beschikbaar. De toiletten en douches moeten de huurders delen. 

Volgens Renato Sahadat van VoorkomLeegstand hebben de eerste geïnteresseerden zich al gemeld. 'We hebben volgende week in ieder geval één bezichtiging gepland.' Om in aanmerking te komen voor de woonruimte moet je wel aan diverse eisen voldoen. Zo moet je een aantoonbaar vast inkomen hebben en tenminste 18 jaar oud zijn. Kinderen of huisdieren zijn niet toegestaan. 

Wijkcentrum of woningen? 

Hoe lang de huurders kunnen blijven, is onduidelijk. 'We hebben een overeenkomst voor een half jaar', aldus woordvoerder Laura van der Lecq van de gemeente Doesburg. Officieel is het pand nu nog van de Stichting IJsselgraaf, de scholenorganisatie. 'We zitten in de overdracht. Zij zijn vertrokken uit het pand en wij nemen het gebouw nu weer over', aldus van der Lecq.

Wat de gemeente uiteindelijk met het gebouw wil, is nog niet duidelijk. Van sloop lijkt vooralsnog geen sprake. Verschillende partijen, waaronder wijkraad de Ooi, worden betrokken bij de nieuwe invulling van het pand. Via Facebook konden omwonenden onlangs suggesties aandragen. Een wijkcentrum en betaalbare woningen voor jongeren werden onder meer genoemd. 

De gemeente neemt uiteindelijk een besluit over de invulling van het voormalige schoolgebouw. 

Het laatste nieuws uit Doesburg

 • Veel belangstelling voor app die Overbetuwenaren uit de bijstand moet helpen

  04 december 2019
  ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.
 • Toeristenbelasting Doesburg stijgt minder fors, campingeigenaren balen alsnog

  20 november 2019
  DOESBURG - Het Doesburgse college van burgemeester en wethouders wil de toeristenbelasting verhogen van €1,30 naar €1,50. Het eerdere voorstel, een verhoging van 75 procent, is van de baan. Het voorstel stuitte op veel verzet van ondernemers en raadsleden. Maar ook nu zijn campingeigenaren nog niet blij.
 • Raad Doesburg niet akkoord met forse verhoging toeristenbelasting

  31 oktober 2019
  DOESBURG - De toeristenbelasting in Doesburg gaat vooralsnog niet met 75 procent omhoog. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering niet ingestemd met het voorstel van het college om de belasting te zo fors te verhogen. Nu is dit bedrag nog 1,30 euro per persoon, per nacht en dat zou gaan naar 2,35. De toeristenbelasting was één van de punten in de meerjarenbegroting die moet zorgen voor meer geld in het laatje.
 • Begroting Doesburg: parkeren duurder, binnenstad mooier, budget bieb fors omlaag

  04 oktober 2019
  DOESBURG - Parkeren in het centrum van Doesburg wordt duurder. Dat staat in de begrotingsplannen van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast gaat er vanaf 2021 minder geld naar de bibliotheek. Aan de andere kant wil Doesburg juist flink investeren in de binnenstad en de wijk Beinum.
 • Statenlid Arthur Boone wordt wethouder van Doesburg

  03 september 2019
  DOESBURG - VVD-Statenlid Arthur Boone wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Doesburg. Dat heeft de VVD-fractie zojuist bekendgemaakt.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend