Logo De Belofte

ERMELO - De autobrand van zondagnacht houdt de gemoederen in Ermelo flink bezig. Het is namelijk niet voor het eerst dat een geparkeerd voertuig aan de Sportlaan in lichterlaaie staat. 'Zulke dingen horen niet te gebeuren. En het gebeurt veel te vaak.'

Aan het woord is buurtbewoner Pascal Vierwind, buurman van de eigenaar van de auto die zondagnacht uitbrandde. En dat was al voor de tweede keer, weet hij. 'Er is al eerder van hem een grote, verlengde bestelbus in brand gestoken.'

Op heterdaad betrappen

Ook zijn eigen auto moest er twee jaar terug op oudejaarsavond aan geloven. Daarbij ging het om een auto die zijn vrouw van haar moeder had gekregen en dus ook emotionele waarde had. 'Je schrikt je te pletter. Het gebeurt eigenlijk recht onder je ogen', zegt Vierwind.

Zie ook: VIDEO | Opnieuw auto in Ermelo in vlammen op

Het lastige aan de autobranden is dat er volgens hem achteraf weinig aan te doen is. 'Zo iemand moet op heterdaad betrapt worden, anders kun je achteloos aan de gang blijven.'

Afschrikken

Dat de politie op de dag na de brand meerdere keren door de straat rijdt, vindt hij dan ook niet meer dan 'leuk, lief en aardig'. 'Ik ben van mening dat het totaal geen zin heeft. Zulke dingen gebeuren 's nachts.'

Luister naar het gesprek van Pascal Vierwind met verslaggever Steven Ophoff (de tekst gaat daaronder verder):

Cameratoezicht is volgens hem de enige oplossing. 'Dat is het beste en zal denk ik ook het meest afschrikken. En daarbij misschien her en der een klein bordje met dat er cameratoezicht is.'

Burgemeester deelt zorgen

Cameratoezicht is volgens de gemeente geen ondenkbare oplossing. 'Maar het is de vraag of het helpt, omdat er op verschillende locaties branden zijn geweest', zegt een woordvoerster.

Burgemeester André Baars deelt volgens haar de zorgen van de inwoners. Hij heeft de politie verzocht elke brand voortaan te laten onderzoeken door de technische recherche. Ook wil hij dat er extra wordt gesurveilleerd in de straten waar autobranden zijn geweest. 'En we vragen buurtbewoners alert te zijn en de politie te bellen als ze een verdachte situatie zien.'

Onderzoek

De politie zegt nog te onderzoeken of er sprake is van brandstichting en of die eventueel te maken heeft met de eerdere autobranden. 'De forensische opsporing doet nu onderzoek', aldus een woordvoerder.

Eventuele vervolgacties vanuit de gemeente hangen volgens de woordvoerster af van de uitkomsten van het politieonderzoek.

Het laatste nieuws uit Ermelo

Overig verkiezingsnieuws

 • Bewoners Sluiterweg Elspeet willen sluipverkeer in hun straat tegengaan

  06 mei 2021
  ELSPEET - Bewoners van de Sluiterweg in Elspeet willen dat de gemeente maatregelen gaat treffen om sluipverkeer effectief tegen te gaan om zo de veiligheid te waarborgen. De gemeente concludeert dat naar aanleiding van een schouw het niet is opgevallen dat er gevaarlijke situaties zijn en om die reden wordt de huidige verkeerssituatie niet gewijzigd.
 • Raad steunt aanpak verkeersknelpunten Halfweg en Gortelseweg

  06 mei 2021
  VIERHOUTEN - CDA-fractievoorzitter Koos Meijer maakt zich al geruime tijd zorgen over een tweetal verkeersknelpunten rondom Vierhouten. Het gaat om de situaties bij Halfweg en de Gortelseweg. In beide gevallen is de verkeersveiligheid ernstig in het geding en is naar zijn mening spoedige verbetering nodig.
 • Het huisvesten van arbeidsmigranten krijgt nog een staartje

  06 mei 2021
  NUNSPEET - Bij de rondvraag in de gemeenteraad had André Timmerman (PvdA/GroenLinks) een vraag over de slechte huisvesting van arbeidsmigranten op De Grote Bunte. Timmerman had daar eerder schriftelijke vragen over gesteld en ook antwoord gekregen. Die antwoorden bevredigden hem niet.
 • Ambtenaren ziek thuis na discriminatieaffaire: 'Er moesten koppen rollen'

  06 mei 2021
  ARNHEM - De concerndirecteur (directeur van de gehele gemeentelijke organisatie) en gemeentesecretaris van Arnhem zijn door het college 'geslachtofferd' voor hun rol in de discriminatieaffaire. Dat vertellen meerdere bronnen aan Omroep Gelderland. Twee van de hoogste ambtenaren binnen de gemeente hebben zich ziek gemeld, nadat het vertrouwen in hen is opgezegd. Bronnen melden dat de handelwijze van het college tot een angstcultuur binnen het stadhuis leidt.
 • Lokale belasting voor Rivierenlanders sterk gestegen

  05 mei 2021
  TIEL - Rivierenlanders zijn de afgelopen jaren veel meer gaan betalen aan gemeentelijke belasting. Grootste boosdoener is de afvalstoffenheffing die voor veel huishoudens meer dan verdubbelde. Maar ook de belasting op woningen (ozb) en de rioolheffing nam in een aantal gemeenten fors toe.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend