Logo De Belofte

BEMMEL - In de vier jaar dat het er ligt, is het RijnWaalpad een populaire verbinding geworden tussen Arnhem en Nijmegen. Toch doemden langzaam maar zeker ook problemen op: het aantal gebruikers groeit, er komen steeds meer elektrische fietsen bij en er zijn gevaarlijke kruispunten ontstaan. Dat laatste punt wordt nu aangepakt.

Maandag gaan er werkzaamheden van start op de Ressensestraat: een locatie waar het RijnWaalpad de 'gewone weg' kruist. Fietsers hadden daar de voorbije jaren voorrang op auto's, maar nadat het een paar keer bijna misging wordt er een aanpassing doorgevoerd.

Wanneer de werkzaamheden erop zitten hebben auto's voorrang op de tweewielers. Het gaat om een tijdelijke maatregel: de gemeente Lingewaard kijken nog naar een passende, definitieve oplossing.

Bekijk de reportage van drie maanden geleden (de tekst gaat verder onder video):

Ivo Smit, provinciaal vertegenwoordiger van de Fietsersbond, opperde in mei van dit jaar al de komst van een fietstunnel. De andere betrokken gemeente, Nijmegen, vond dat echter niet direct nodig. Daar zag men liever dat er een gelijkvloerse kruising zou worden aangelegd.  

Elf dagen werk

De werkzaamheden duren elf dagen en zijn op 16 augustus afgerond. Tot die tijd is de Ressensestraat ter hoogte van Bemmel en Ressen afgesloten voor auto's. Automobilisten moeten tijdelijk via de A15 rijden om Bemmel in te komen. 

Zie ook:

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend