KEKERDOM - De sfeer in Kekerdom wordt erdoor verziekt: parkeeroverlast van bezoekers die bijvoorbeeld gaan wandelen in de Millingerwaard. De gemeente Berg en Dal grijpt nu in met een tijdelijke maatregel. Er komt een totaal parkeerverbod in een deel van het dorp. Bewoners kunnen een ontheffing krijgen.
door Sven Strijbosch
Het parkeerverbod geldt van de Duffeltdijk tot aan de Weverstraat. 'Dit totale parkeerverbod geldt wettelijk gezien maximaal vier maanden. Tegen die tijd hoopt de gemeente de definitieve oplossing ingevoerd te hebben, samen met de betrokken partijen', vertelt een gemeentewoordvoerder.
Toeristen willen niet betalen
Inwoners van Kekerdom worden al jaren geplaagd door de parkeeroverlast. Eerder trokken ze al aan de bel bij Omroep Gelderland. De bedoeling is dat je parkeert op een veldje achter een slagboom aan het begin van de Weverstraat. Dat veldje is eigendom van de firma Daamen en er moet drie euro voor worden betaald. Maar hordes toeristen willen dat niet en zetten hun auto overal en nergens in het kleine dorpje aan de dijk.
De gratis parkeerplaats De Lange Poal van Staatsbosbeheer wordt door veel bezoekers als te ver weg ervaren. Ook de gemeente erkent dat: 'Het is geen passende parkeerplaats voor wandelingen die veelal in Kekerdom starten.'
Spiegels van auto's getrapt
Getergde inwoners van Kekerdom spelen voor eigen rechter. Als bezoeker je auto in Kekerdom parkeren is niet zonder risico. Auto's werden bekrast en er werden spiegels afgetrapt. Met het tijdelijke, totale parkeerverbod hoopt Berg en Dal bezoekers te dwingen tot het correct parkeren van de auto.
De tekst gaat verder onder de video.
Meer dan de tijdelijke maatregel lijkt de gemeente niet te willen doen. 'We vinden dat ondernemers horen te zorgen voor een goede parkeergelegenheid voor hun gasten. Dit geldt dus ook voor Staatsbosbeheer, de Millinger Theetuin en Café de Waard. Indien nodig faciliteert de gemeente deze ondernemers bij hun zoektocht naar een geschikte parkeermogelijkheid', aldus een woordvoerder.
Haast geboden
Haast lijkt geboden, want binnen vier maanden loopt de tijdelijke maatregel. Dan moet er een definitieve oplossing zijn. Berg en Dal benadrukt foutparkeerders steeds vaker op de bon te slingeren, maar dat lost het probleem niet op. 'De structurele oplossing die nu gezocht wordt moet daar wel voor zorgen', klinkt het.
Zie ook:
Het laatste nieuws uit Berg en Dal
-
BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat vanaf 16 november een breder steunpakket aanbieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.
-
BERG EN DAL - De spaarpot van de gemeente Berg en Dal krimpt in anderhalf jaar tijd met ruim 5,5 miljoen euro. Waar er in mei vorig jaar nog bijna 13 miljoen in kas zat, komt de zogenoemde algemene reserve eind 2019 uit op net iets meer dan 7 miljoen euro.
-
KEKERDOM - De sfeer in Kekerdom wordt erdoor verziekt: parkeeroverlast van bezoekers die bijvoorbeeld gaan wandelen in de Millingerwaard. De gemeente Berg en Dal grijpt nu in met een tijdelijke maatregel. Er komt een totaal parkeerverbod in een deel van het dorp. Bewoners kunnen een ontheffing krijgen.
-
GROESBEEK - 'Stop de massale kaalslag in onze Groesbeekse bossen', staat er boven de petitie die door Hans Peters is opgezet. Inmiddels zijn er al ruim 400 handtekeningen verzameld. Peters maakt zich zorgen over de werkwijze van Staatsbosbeheer: 'Ik ben in Groesbeek opgegroeid met de bossen. Je ziet je jeugd verdwijnen.'
-
GROESBEEK - Volgens de eerste berekeningen is naar schatting 6 miljoen euro nodig om Breedeweg te bevrijden van wateroverlast na hevige regenval. Inwoners van het dorp bij Groesbeek worden al jaren geplaagd door water dat hun huizen in kolkt, omdat het riool het niet meer aankan.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
-
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.
-
ELST - Drank- en drugsgebruik onder jongeren moet steviger worden aangepakt, zo vindt de gemeente Overbetuwe. Daarom start ze de komende tijd met een hoop nieuwe voorlichtingscampagnes. De lokale politiek is enthousiast, maar een aantal kritische raadsleden vindt dat de plannen wel wat ambitieuzer mogen.
-
ELST - Inwoners kunnen vanwege corona niet direct inspreken tijdens raadsvergaderingen van de gemeente Overbetuwe. Omdat alle meetings nu zonder publiek plaatsvinden, moeten burgers een filmpje of een brief sturen als ze een probleem willen aankaarten. Dat is volgens een aantal raadsleden funest voor de lokale democratie.
-
ARNHEM - Is Ahmed Marcouch de gedroomde kandidaat om Lodewijk Asscher op te volgen als partijleider van de PvdA? Nu de vacature vacant is, duikt de naam van de populaire Arnhemse burgervader op in het geruchtencircuit. Partijgenoten uit de regio denken dat hij het goed zou doen.