Logo De Belofte

BEUNINGEN - Alle speeltoestellen die de gemeente Beuningen van de hand wilde doen, hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De ongeveer honderd speeltoestellen die via een openbare veiling van de hand werden gedaan, zijn inmiddels opgehaald.

door Karel de Jong

Dat meldt de gemeente Beuningen die van de toestellen af wilde nadat het aantal speeltuinen is teruggebracht van negentig naar vijftig. De maatregel, die al in 2012 werd aangekondigd, moet een besparing opleveren van een half miljoen euro.

'Echt succes'

Door de toestellen via een openbare veiling van de hand te doen gaan ze in elk geval elders nog even langer mee, wat de veilingactie volgens wethouder Piet de Klein tot een klein succes maakt.

De toestellen komen niet allemaal binnen de gemeente Beuningen terug. Ook zijn er toestellen opgehaald door particulieren, verenigingen en stichtingen buiten de gemeente.

Extraatje voor huishoudpot

De veiling van de speeltoestellen heeft ruim € 39.000,- opgebracht. Deze opbrengst gaat naar de huishoudpot van de gemeente. Er wordt een voorstel gedaan aan de gemeenteraad om dit geld te besteden aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de gemeente Beuningen.

 

zie ook:

Klimrek of wipkip kopen? Beuningen gaat ze veilen vanwege bezuiniging

Beuningen bezuinigt: van 90 naar 50 speeltuinen in de gemeente

Het laatste nieuws uit Beuningen

 • Scholen in Beuningen in slechte staat

  04 september 2019
  BEUNINGEN - Een aantal scholen in Beuningen is binnen vijf jaar aan nieuwbouw toe. Dat is de conclusie van een onderzoek dat het college van B en W heeft laten uitvoeren naar alle huisvesting voor scholen en kinderdagverblijven in Beuningen.
 • Speeltoestellen leveren Beuningen 39.000 euro op

  17 juli 2019
  BEUNINGEN - Alle speeltoestellen die de gemeente Beuningen van de hand wilde doen, hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De ongeveer honderd speeltoestellen die via een openbare veiling van de hand werden gedaan, zijn inmiddels opgehaald.
 • Felle kritiek op Beuningse afvalgluurders: 'Hoe haalt de wethouder het in zijn hoofd?'

  06 juli 2019
  BEUNINGEN - De lokale SP-fractie in Beuningen heeft felle kritiek op de afvalcoaches in de gemeente. Die kijken pro-actief in de plastic+-kliko van bewoners om zo de afvalscheiding te controleren. Beuningen is daarin uniek en de Autoriteit Persoonsgegevens is kritisch.
 • Mag de gemeente je kliko uitpluizen? In Beuningen vinden ze van wel

  04 juli 2019
  BEUNINGEN - De gemeente Beuningen laat kliko's controleren door zogenoemde afvalcoaches. Niet wenselijk, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens. 'Stel dat je een incontinentieprobleem hebt en net de luiers hebt weggegooid. Of een zwangerschapstest. Daar heeft de gemeente helemaal niets mee te maken', zegt een woordvoerder. Beuningen vindt daarentegen dat ze er alle recht toe heeft.
 • Toekomstbestendig wonen: 'Lenen mag, maar het moet wel duurzamer'

  24 mei 2019
  WIJCHEN - Mensen in de gemeenten Wijchen, Druten en Beuningen die een lening willen om op hun oude dag langer zelfstandig thuis te kunnen blijven, moeten als voorwaarde hun huis binnenkort óók verduurzamen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend